notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

4+1 Tipp a hatékonyabb zsírégetés érdekében

hirdetes

Hatékonyabb zsírégetés? - Tudj meg mindent!

Bartók Vivien
Hogyan tudom gyorsítani a zsírégetést?

Ahhoz, hogy egy zsírégető készítmény segítse a látványosabb eredményt, megfelelő étkezés és sportolás szükséges. Ugyanakkor az olvasottak alapján már azt is megtudhattad, hogy nemcsak a zsírégetésben segítenek, hanem a szervezetre gyakorolt hatásuk miatt is hasznosak. 

A megfelelően összeállított étrendben nem csak a szénhidrátok  , fehérjék és a zsírok szerepelnek, hanem a mikrotápanyagok is. Bár csak kis mennyiségben szükségesek, mégis elengedhetetlen anyagok a szervezetünk számára.

Többségük a sejtekben lejátszódó biokémiai folyamatok katalizátorainak, enzimeinek alkotórészeiket funkcionálnak.

Mik azok az esszenciális zsírsavak?

 

Esszenciális, azaz alapvető fontosságú. A szervezet számára ugyan nélkülözhetetlen, de csak kis mennyiségben vagy egyáltalán nem képes előállítani őket. Tehát mi következik ebből? Táplálkozással kell a szervezetünkbe juttatni.

hirdetes

Ezek a telítetlen zsírsavak a prosztaglandinok kiindulási anyagai, melyek fontos szabályozói a keringési rendszernek és a zsíranyagcserének. 

Két nagy csoportra oszthatjuk:

 

- Omega 3 zsírsavak, melyek megfelelő mennyiségben vérnyomáscsökkentő hatással bírnak.

- Omega 6 zsírsavak, melyek hiánya hajhulláshoz, szárazabb bőrhöz és ízületi problémákhoz is vezethetnek.

Miért fontosak az Omega 3 és az Omega 6 zsírsavak?

 

  • Csökkentik a koleszterinszintet
  • Gyulladáscsökkentő hatás (Krónikus ízületi betegségben szenvedőknek különösen hasznos.)
  • Segít a vérnyomás normalizálásában
  • Támogatja az idegrendszert
  • Növeli a szervezet ellenálló képességét

Omega 3 zsírsav megtalálható a következőkben:

hirdetes

 

  • Halfélék (Például: lazac, szardínia, szardella, makréla)
  • Tojás
  • Lenmag és lenmagolaj
  • Dió
  • Szójabab
  • Tofu
  • Chia mag

Omega 6 zsírsavakat tartalmaznak a következők:

 

  • kukorica
  • szójabab
  • sáfrány- és napraforgóolajok
  • diófélék
  • különböző húsokban (Például: baromfi) és halfélékben
  • tojás

Tudtad?

Az eszkimók ételeiben 10-szer több az Omega 3 zsírsav, mint a közép-európai emberekében. Ennek köszönhető, hogy aligha ismerik a szív- és érrendszeri betegségeket, ami mint tudjuk, Magyarországon sajnos vezető halálok.

Tegyél többet az egészségedért,

olvasd a vitalzone-t hasznos tippekért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Diófa

Latin neve: Juglans regia   Eredete, élőhelye   A közönséges dió délkeletre a... Tovább

Diabetes mellitus

A szénhidrát anyagcsere krónikus betegsége, a normális inzulin működészavara következtében... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás fogyás fogyókúra táplálkozás