notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egészséges táplálkozás: Tiszta étrend egy teljes hónapra- 30 napos étrend

hirdetes

Egészséges táplálkozás: Tiszta étkezés az egész hónapra

VN
30 napos tiszta étrend

30 napost tiszta étrend

1. Nap – Rendezd át hűtődet és kamrádat

Céljaid eléréséhez első lépésként meg kell szabadulnod mindentől, ami elvonhatja a figyelmedet, és nem segít az előrehaladásban (vagy akár hátráltathat is). Ha a tiszta étkezésről van szó, akkor kezdésképpen pakold ki a hűtődből és a kamrádból azokat a dolgokat, amikre nem lesz szükséged a következő 30 napban.

Búcsúzz el a fagyasztott élelmiszerektől, a sajtos dolgoktól, az édességektől, és az egyéb feldolgozott ócskaságoktól. Még ha vasakaratod is van, a következő hónap sokkal könnyebben megy majd, ha nem látod majd ezeket a dolgokat, valahányszor éhesen odalépsz a hűtődhöz egy hosszú nap után. Az így keletkező szabad helyet teljes értékű élelmiszerekkel töltöd majd fel.

hirdetes

2. Nap – Tűzd ki konkrét céljaidat

Ahhoz, hogy konkrét célokat tűzhess ki magad elé, először is tudnod kell, hogy pontosan miért szeretnéd elérni ezeket. Miért akarod „megtisztítani” az étrendedet? Esetleg felszedtél magadra némi plusz súlyt? Vagy épp stresszevésbe fogtál a munkahelyed miatt? Talán mindig fáradt vagy? Esetleg szeretnéd odatenni magadat az edzéseken?

Bármi is legyen az ok (persze valami ésszerű), használd fel ezt motivációként, hogy ki tudj tartani tiszta étrended mellett, és hogy a jövőben is legyen miből erőt merítened. Legyen tehát szem előtt a motivációd, és sokkal könnyebben eléred majd céljaidat.

hirdetes

3. Nap – Tervezd meg étkezéseidet

A tiszta étkezés nem olyasmi, amit az ember a hasára csapva elkezd, aztán „majd lesz valami”. Szükséged lesz egy étkezési tervre, illetve ez alapján egy bevásárló listára is. Állíts össze magadnak egy napi étrendet (reggelitől vacsoráig) tiszta élelmiszerekből, és írd össze, hogy mi mindenre lesz szükséged hozzá.
 

Lapozz a következő napokhoz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Bulémia

Mély lelki válságban előforduló, kórosan fokozott étvágy, amely csupán táplálkozással... Tovább

Állóképesség

  A szervezet fáradással szembeni ellenállóképessége hosszan tartó erőkifejtéseknél.... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás éhezés élelmiszer étrend fogyás méregtelenítés