notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Indítsd be fogyást a kedvenc számodra, szánj rá mindennap 10 percet!

hirdetes

Napi 10 perc edzés az úszógumik ellen!

BV
Eddz mindennap a kedvenc zenédre! Garantált a fogyás!

GUGGOLÁS TÉRDEMELÉSSEL

A hasad végig behúzva, a törzsed pedig végig egyenesen tartva végezd guggolást. A tekinteted felfelé nézzen a könnyebb kivitelezés érdekében.

Kiinduló helyzet: Széles terpesz, lábfejek enyhén kifele néznek

Gyakorlat kivitelezése: Engedd lefelé, vízszint alá a testsúlyod, anélkül, hogy a térded a lábfejed elé menne. Majd végezz helybefutást 4 darab térdemeléssel (lábanként 2-2). Ezt ismételd meg háromszor.

GUGGOLÁS KILÉPÉSSEL

Az előző gyakorlatban végzett guggoló pozícióból végezzük a gyakorlatot, kis rugózó mozdulatokkal összekötve.

Gyakorlat kivitelezése: Tartsd meg lent (körülbelül vízszintnél) és végezz oldalra kilépéseket úgy, hogy a testsúlyod végig középen tartsd. Váltott lábbal végezd a gyakorlatot, lábankánt 3-3 ismétléssel.

Ezt követően maradj széles terpeszben, egyenesedj fel és végezz oldalirányban bokszoló mozdulatokat az oldalsó hasizom erősítésére. Az alsótested végig tartsd egyenesen és csak a törzsed fordítsd oldalra.

hirdetes

Kösd össze a gyakorlatokat és ismételd meg kétszer.

HELYBEFUTÁS TALAJÉRINTÉSSEL

Végezz helybefutást 4 darab térdemeléssel (lábanként 2-2), majd a negyedik ismétlés után guggoló pozícióban végezz talajérintést magad előtt. Ezt ismételd meg háromszor.

Mielőtt elindítanád a videót az edzésről, alaposan melegítsd be minden ízületed, hiszen egy teljes testet megmozgató edzéstervet fogsz végig csinálni. A bemelegítéshez csatolok egy szuper videót Koloszár Enikő, fitnesz bajnoktól:

FONTOS: A törzskörzést és a fejkörzést TILOS hátrafele végezni, ugyanis sérülésveszélyes. A gyakorlatokat először állásban végezd, majd csak utána folytasd a talajon, hogy a pulzusod ne ingadoztasd.

hirdetes

Készen állsz? Íme az edzés VIDEÓ a gyakorlatokkal és az egyik legnagyobb slágerrel:

Ügyelj a helyes légzésre is!

A gyakorlatok helyes kivitelezése mellett, a megfelelő levegővételre is oda kell figyelnünk. Az erőkifejtéskor fújjuk ki, majd a negatív szakasznál szívjuk be a levegőt. A guggolás esetén a talajhoz közeledve szívjuk be az orrunkon, majd a felállás során fújjuk ki a levegőt. Tudod, ez az a szakasz, amikor a férfiak kiabálnak.

Jó és változatos edzést kívánok! Ha tetszett a cikk, akkor jelezd a like gomb megnyomásával a címsor mellett, és hozom a következő otthoni edzés videót!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Aromafürdő

  A fürdővízhez gyógynövényeket és illóolajokat adagolnak a fürdővízhez, éppen... Tovább

Kalória

  A kalória ( kilokalória=kcal ) az élelmiszerek tápértékének... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás diéta edzésmódok egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód fogyás fogyókúra lelki egészség mozgás sport táplálkozás vitamin