notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sportrehabilitáció? Minden, amit tudnod kell! – Interjú Mádai Emesével

hirdetes

Interjú a sportrehabilitációról Mádai Emesével!

Bartók Vivien

A korábbi interjúk sikerei láttán tovább folytattam „riporter” pályafutásom. Ezúttal Mádai Emesét szeretném nektek bemutatni, illetve Mesi munkáját, amit sokkal inkább hivatásnak mondanék: a sportrehabilitációt!

Interjú a sportrehabilitáció egyik kiváló szakemberével, Mádai Emesével!

Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő felszerelés, bemelegítés és nyújtás hiányában sérülésveszélynek tesszük ki magunkat, mégis hajlamosak vagyunk időt spórolni rajta. Emellett a sérüléseket sem vesszük elég komolyan és nem fordulunk szakemberhez, ész nélkül edzünk tovább vagy ágynyugalomra ítéljük magunkat, amivel akár többet árthatunk, mint használunk. Mi lehet ennek az oka? Hogyan zajlik a rehabilitáció a sportoló emberek körében?

Most egy kicsit mélyebb betekintést enged nekünk Mádai Emese a munkájába!

VZ: Fantasztikus formában vagy! Hogyan kerültél a sport világába?

Mádai Emese: Talán mondhatom úgy, mint vélhetően a legtöbb sportoló, hogy kisgyermekkoromban rengeteg energiám volt, amit szüleim minél hasznosabb módon kívántak lekötni, innen jött hát a sport. Családom minden tagja űzte valamely ágát, ki komolyabban hosszabb időn keresztül, ki csak iskolás évei alatt, de lényegében mindenki megtapasztalhatta a sport jótékony hatásait; én azonban teljesen szerelmese lettem, mely szerintem most már életem végéig kitart.

hirdetes

VZ: Mivel foglalkozol jelenleg?

Mádai Emese: Munkám egyik legnagyobb részét a sportrehabilitáció teszi ki, vagyis sportolóknak (legyenek élsportolók vagy pusztán hobbisták) segítek visszatérni a fájdalommentes aktív élethez.

hirdetes

Az apróbb ízületi gyulladásoktól egészen a műtéti beavatkozást követő rehabilitációig, igyekszem mindenkit a sérülését megelőző állapotába visszaállítani, minél rövidebb idő alatt, a lehető legnagyobb hatékonysággal.

Munkám másik szerves része az oktatás, hisz jelenleg is a Weider Professional Fitness Trainer iskola tanára vagyok. Véleményem szerint azonban mit sem ér a tudás, ha gyakorlati tapasztalat híján csak a tankönyvre alapozva tanítunk, úgyhogy a harmadik részét a napjaimnak a személyi, - illetve csoportos edzések tartása teszi ki.

VZ: Sportsérülést követően az embereknek általában az ágynyugalom az első, ami eszükbe jut. Mi a véleményed erről? Hol marad a rehabilitáció?

Mádai Emese: Sportolók esetében sajnos ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethet az ember.

Mik a leggyakoribb panaszok a sportrehabilitáció során? Lapozz és megtudod!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Csalán

Latin neve: Urtica dioica   Eredete, élőhelye   Európában őshonos,... Tovább

B7-vitamin

 Neve a német Haut szóból származik (jelentése bőr), mivel hiánya bőrbetegséget,... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő betegség egészség egészséges életmód életmód fitness mozgás sport