notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Interjú Domonkos Zsolttal, a Weider Professional Fitness Trainer tulajdonosával, oktatójával!

hirdetes

Nálunk nincsenek „titkok” és megválaszolatlan kérdések! - Interjú Domonkos Zsolttal

Bartók Vivien

Domonkos Zsolt a testépítés és fitnesz világ kiemelkedő alakja, és a Weider Professional Fitness Trainer iskola megalapítója, tulajdonosa. Nem véletlen, hogy őt választottam interjúalanynak, hiszen sokan pályaválasztás előtt állnak, illetve a karantén alatt vannak, akik elvesztették kicsit a motivációjuk, céltalan lett az életük.

Mivel másabb a Weider Professional Fitness Trainer, mint a többi iskola?

„Kezdetben csak, mint kiegészítő sportként űztem az erőedzések alkalmával (Judóztam 8 évig), később mégis a sport „szerelmesévé váltam” és 10 évig versenyeztem. Ez idő alatt több, mint 40 versenyen indultam, melynek majdnem mindegyikén dobogós helyet szereztem. Kezdetben, mint vidéki (Pécsi), később Budapesti (Koko Gym-es) versenyzőként szerepeltem. Számtalanszor voltam vidékbajnok, 3x Magyar Bajnok, Európa Bajnoki VI. helyezett, és néhányszor nemzetközi versenyek abszolút bajnoka.”

Domonkos Zsolt

Zsolt egyébként rengeteg hasznos videót készít az egészséges életmóddal, táplálkozással, testépítéssel és versenyzéssel kapcsolatban a Weider Professional Fitness Trainer youtube csatornájára, IDE KATTINTVA Te is megtekinthed őket! Azt hiszem, van mit tanulnunk Tőle!

Hogyan jött a Weider Professional Fitness Trainer iskola megalapításának gondolata?

hirdetes

Domonkos Zsolt:

Jómagam, már az iskolánk megalapítása előtt közel 10 évig oktattam és vizsgáztattam több edzőképző intézménynél is. Tartottam továbbképzéseket, illetve szemináriumokat már végzett edzőknek is, mindamellett rendszeresen foglalkoztam versenyzők felkészítésével…


Sajnos igen sok hiányosságot, negatívumot tapasztaltam az oktatások színvonalában, sőt, sokszor a tanárok tudásában is.


Tudtam, éreztem, hogy ezt meg lehet és meg kell reformálni, - ahhoz, hogy valóban szakmai tudással rendelkező edzőket tudjunk a hazai és a nemzetközi sport területén munkához juttatni. Saját magamat, az addig 20 éves edzői pályafutásomat hazudtoltam volna meg, ha nem színvonalasan oktatok és nem ezt várom el a kollégáimtól is. Az első pár évünk volt csupán kicsivel nehezebb (ezt kellett üzletileg túlélni), mivel mi nem adtunk már a kezdetektől sem „ajándékdiplomákat”, végzettségeket bárkinek, aki befizette a tanfolyam árát. Szerencsére az idő minket igazolt.

hirdetes

Rengeteg kiváló szakembert köszönhet a fitnesz világ a Weider Professional Fitness Trainernek. Mi a titka az iskola sikereinek? Mivel másabb a Weider Professional Fitness Trainer, mint a többi iskola?

Domonkos Zsolt:

Ez több tényező együttes hatásának köszönhető.

  1. Mi nem hiszünk az online-edzőképzésben. Nem tudom elképzelni, hogy valakiből jó edző lehet, ha megnéz 1-2 videót és nincs mögötte tényleges gyakorlati tudás. Ebből következően mi mindent kontakt órákban oktatunk.

Lapozz, a következő folytatódik a cikk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Zsálya

Latin neve: Salvia officinalis   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

Méhtoxin terápia

Ezt a fajta gyógymódot már 300 éve ismerik, azonban 2007-ben kezdték el világszerte... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás diéta edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód fitness fogyás mozgás sport táplálkozás verseny