notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 10 legjobb edzés, amik segítenek megszabadulni a feleslegtől

hirdetes

A 10 legjobb edzés, amik segítenek megszabadulni a feleslegtől

A 10 legjobb edzés, amik segítenek megszabadulni a feleslegtől

Boxolás, azaz ökölvívás

A boxolás lényegében egy intervallum edzés, csak éppen egy küzdősport keretein belül. A legtöbb kezdő elköveti azt a hibát, hogy kizárólag a karjukkal ütnek, holott a tapasztaltabbak tudják, hogy az ütés ereje a test központi részéből, a hasüreg körüli izmokból érkezik. Ezeket az izmokat gyakran elhanyagoljuk az edzések során, a boxolás éppen ezért remek a megmozgatásukra. Javasolt egy edző (személyi vagy csoportos) mellett beletanulni a boxolásba, mert fontos a rendes testtartás elsajátítása a hatékony edzésekhez.

hirdetes

Futás

hirdetes

Egy pár jó futócipő, és az egész világ az edzőtermeddé válik. Ha azonban fogyás céljából kelsz útra, akkor nem lesz elegendő egy kis könnyed esti levezető kocogás. A hatékony kalóriaégetéshez próbálj meg emelkedőket meghódítani, vagy tekerd feljebb a fokozatot a futópadon. A futás a test két legnagyobb izomcsoportját, a farizmokat és a lábakat mozgatja meg, és rengeteg energiát igényel, ami egyenesen arányos az elégetett kalóriák mennyiségével.

Fontos viszont, hogy megfelelő testtartásban végezzük a futást, akármennyire egyértelmű és egyszerű gyakorlatnak is tűnhet. Egy hegyre való felfutás esetén például érdemes ráhajolni egy kissé az emelkedőre, miközben a sarkunkat közvetlenül a testünk alatt tesszük le minden egyes lépéskor. A térdek magasra emelése tovább fokozza a futás intenzitását. A karok maradjanak nyitottak és 90 fokban behajlítottak, és emelgessük őket fejmagasságig, majd vissza a hátsó zsebünkig.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Gyomoridegesség

A gyomor a vegetatív idegrendszer irányítása alatt működik. Feszült, ideges embereknél és... Tovább

Állóképesség

  A szervezet fáradással szembeni ellenállóképessége hosszan tartó erőkifejtéseknél.... Tovább

Tovább a lexikonra