A viszonyítási alap a cukor és a szőlőcukor

hirdetes

Glikémiás index (GI)


A glikémiás index (GI) egy olyan mutatószám, melynek segítségével az élelmiszereket 1-100-ig besorolják atttól függően, hogy mennyire emeli meg a vércukorszintet az elfogyasztása. A viszonyítási alap a cukor, a szőlőcukor, mindekettő 100-as GI-vel rendelkezik. Az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek lassan szívódnak fel a szervezetben, míg a magas glikémiás indexű élelmiszerek gyorsan bekerülnek a véráramba, hirtelen megemelik a vércukorszintet, a hasnyálmirigyet ezáltal gyors inzulintermelésre kényszerül.

 

Glikémiás index táblázat

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 5.0

hirdetes

címkék: