notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

„Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel”

"Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel"

SZ.F.
hirdetes

"Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel"

Nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek hittem – legalább is eleinte.

 

A búza mellőzése a címkék olvasgatását jelentette. Rengeteg olyan dologban van búza, amiről az ember nem is gondolná – a bolti paradicsomlevesben, a salátaöntetekben, fűszerekben, fagyasztott fogásokban, lényegében mindenben.

 

Őrület. Nagyszüleink idejében csak abban volt búza, amiben az ember logikusan számíthatott rá: a palacsintaporban, kenyérben és tésztában – ma azonban teljesen más a helyzet. Elgondolkodtam, hogy vajon a gyártók szándékosan adnak-e búzát mindenhez, hogy fokozzák az étvágyunkat. Érdekes módon a búzaipart a kormányunk is támogatja, miközben a fokozott búzafogyasztásra ösztönöznek bennünket.

hirdetes

 

hirdetes

Habár úgy tűnt, hogy a búza kizárása óriási feladat lesz, valójában nem telt sok időbe rájönnöm, hogy ha csak a „teljes” ételekre koncentrálok, azzal automatikusan megszabadulhatok az általam eddig fogyasztott búzaforrások nagy részétől. Még így is temérdek finomság maradt, amelyek közül válogathattam, mint például a vad fekete szeder a kertemből, vagy a vadon fogott lazac, amit a kikötőben vásárolhatok meg. Az organikus tojások, kókusz- és olívaolaj, diók és magvak lettek a legjobb barátaim.

 

Bevallom, hogy nem kis kihívás volt átállni erre az új szokásra: Ekkorra azonban már olyan jól éreztem magam, hogy sokkal több motiváció volt bennem a folytatáshoz. A legfontosabb stratégia az volt számomra egészséges, nem búza alapú nassolnivalókat tartottam magamnál, valahányszor útra keltem, így amikor rám tört az éhség, nem kellett engednem a csábításnak.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mi van a kosaradban Piroska?

2019-06-20

Mi van a kosaradban Piroska?

Szeretem megfigyelni az embereket, ki mit tesz a kosarába, a hozzá járó fizikumot, és kedélyállapotot is. Komolyan még mindig nem értem...

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

2019-06-17

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

A spenót vagy paraj (Spinacia oleracea) a disznóparéjfélék (Amaranthaceae) (korábban: libatopfélék) családjába tartozó, világszerte elterjedt kultúrnövény. Közép- és Délnyugat-Ázsiában őshonos. Ismert nevei még: spinót, spenát, spinát, spinác, barátparéj.

Énidő nem is tudod milyen fontos

2019-06-17

Énidő nem is tudod milyen fontos

Fontos, hogy legyen mindenkinek önmagára szentelt minőségi ideje, amit például önfejlesztésre szán, vagy csak pihen, meditál.

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

2019-06-17

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

A belső szervek között lerakódó zsírt nevezzük zsigeri vagy más néven viszcerális zsírnak. Mivel a belső szervek közelében található ezért felszaporodása különösen megnöveli bizonyos betegségek kockázatát.

A zeller jótékony hatása

2019-06-17

A zeller jótékony hatása

A szárzellernek többféle neve is van, mint pl.: angol zeller, rúdzeller vagy halványító zeller. A szárzellernek nagyon zsengék és ropogósak a szárai.

Az aminosavak és fehérjék szerepe a táplálkozásban

2019-06-17

Az aminosavak és fehérjék szerepe a táplálkozásban

A szakértők által meghatározott ajánlás szerint a napi fehérjebevitel a 18 év feletti nőknél minimum 46 gramm, míg a 18 év feletti férfiaknál minimum 56 gramm (sportolóknál ez az érték háromszor-négyszer nagyobb is lehet).

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
247 332
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 371 719
Közösség

Szótár

Ingersűrűség

  A terhelési és pihenési fázis közötti időbeli viszonyt jelzi az egyes edzéseken,... Tovább

Zsírszövet

A kötőszövetek egyik fajtája, ami rostos elemeekbe ágyazott zsírsejtekből áll, lebenyekre... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 5.0