notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bevált adventi diéta

hirdetes

Kipróbált és bevált adventi diéta! – 20 tipp mindenkinek!

B. Á.
Fogyás advent idején

Advendi diéta - Rendszeresen mérd a súlyod

Ha az adventi időszak során rendszeresen méregeted a súlyodat, akkor ezzel folyamatosan észben tarthatod súlykezelési céljaidat. A kutatások szerint azok, akik rendszeresen mérik a súlyukat könnyebben képesek megtartani azt (vagy leadni belőle), mint azok, akik nem.

Advendi diéta - Kérd egy barát segítségét

Sokan egyszerűbben érik el súlycéljaikat, ha van valaki, aki segít nekik ebben. Keress valakit barátaid vagy családtagjaid között, aki hasonló célokat tűzött ki magad elé, mint te, és támogassátok egymást ezek elérésében.

Advendi diéta - Kerüld a feldolgozott élelmiszereket

Az adventi időszakban megjelennek az üzletek polcian a feldolgozott ünnepi élelmiszerek. Habár ezekhez könnyű hozzájutni, többségük rengeteg cukrot és egészségtelen zsírt tartalmaz, amelyek mind tönkretehetik adventi súlyterveidet. Ezek helyett inkább válaszd az egészségesebb alternatívákat, és saját magad készítsd el kedvenc fogásaidat olyan hozzávalókból, amikben megbízol.

hirdetes
hirdetes

Advendi diéta - Tervezz meg mindent

Ha előre tervezel, akkor sokkal hatékonyabban megakadályozhatod az adventi súlygyarapodást. Ha például egy partira hívtak meg, akkor kérdezd meg, hogy milyen ételekre számíthatsz, vagy hogy hozhatsz-e valami saját készítményt. Tervezd meg hogy miből mennyit fogsz majd enni. Szintén hasznos lehet, ha összegyűjtesz néhány egészségesebb ünnepi receptet, hogy legyen miből válogatni, ha vinned kell valamit magaddal.

Advendi diéta - Ne repetázz

Az adventi lakomákon gyakran svédasztallal is találkozhatunk, tehát nincs hiány sem mennyiségben, sem választékban. Sokan a bőség láttán előszeretettel repetáznak egy, vagy akár két alkalommal is. Természetesen mindez rengeteg plusz kalóriát jelent, ezért jobb, ha csak egy tányérra korlátozod az adagodat.

Advendi diéta - Tudj mértéket tartani

Az adventi időszak alatt gyakran hangzik el a „majd holnaptól visszafogom magam” ígéret, na és persze sokan újévi fogadalomnak tervezik meghagyni a mértéktartást. Ha azonban komolyan szeretnéd megőrizni súlyodat az adventi hetek alatt, akkor szigorúbbnak kell lenned magaddal, és tudnod kell mértéket tartani. Előfordulhat persze, hogy egy-két alkalommal túlzásokba esel – emberek vagyunk. De ezeket az alkalmakat ne arra használd fel, hogy kifogásokat találj és feladd a küzdelmet. Tanulj inkább a hibáidból, és legközelebb hozz okosabb, egészségesebb döntéseket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

B7-vitamin

 Neve a német Haut szóból származik (jelentése bőr), mivel hiánya bőrbetegséget,... Tovább

Pihenés

A pihenés fogalma A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Tovább a lexikonra
fogyás fogyókúra