notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre az adalékanyagokra figyelj oda!

hirdetes

Adalékanyagok, melyekre oda kell figyelned!

Az életmódváltás egyik eleme az egészséges étkezés

További káros adalékanyagok

SŰRÍTŐANYAGOK E400-E500

Az elfogadható állag megkívánja ezek jelenlétét. Ugyanis a műlekvár szétfolyna az üvegben - mint ahogy szét is folyik sütés közben a jó kis házi süteményen -, ha nem lenne ott a zselésítőanyag, hogy összetartsa. Sok diétás étel is tartalmaz ezekből. Természetes az E406, melyet tengeri algákból nyerik, E410 szentjánoskenyérmag-liszt.

EMULGEÁLÓSZEREK, ZSELÉSÍTŐK, STABILIZÁTOROK E322, E496

A termékek (anyagok) állagát stabilizálják, segítenek az eltérő tulajdonságú alkotórészeknek egymással összekeveredni, mint a víznek a zsírral. Nem mindig vannak feltüntetve, holott bélrendszeri és allergiás panaszokat okozhatnak.

hirdetes

SAVANYÚSÁGOT SZABÁLYOZÓ ANYAGOK E500-E619

hirdetes

A savanyú ízért, és egyéb az előzőekben már felsorolt hatást váltanak ki az élelmiszerben.

AROMÁK ÉS ÍZFOKOZÓK E620-E641

A leggaládabb elbánás az emberiséggel. Kétes eredetű és állagú élelmiszert (alapanyagot) ezekkel javítanak fel fogyasztható állapotra. Azonkívül csodás módon rá is szoktatnak arra a termékre, melyben megtalálható. Mondjuk a chips, de nem kell persze mindig ezt a rágcsálnivalót bántani, az összes többi sem különb. Az aromák és ízfokozók nélkül milliónyi termék, egyszerűen eladhatatlan lenne. Egyébként valóban az emésztőben lenne a helyük! "

Szerző:

Földi Tímea

facebook.com/LFittMindhalalig

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Mediterrán diéta

Hosszú és békés, nyugodt életre vágysz? Szeretnél diétád során is változatosan enni? Nem... Tovább

Zsírsejt

A zsír kötőszövetként fontos szerepet tölt be az életünkben és a testünkben zajló... Tovább

Tovább a lexikonra