notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre az adalékanyagokra figyelj oda!

Adalékanyagok, melyekre oda kell figyelned!

hirdetes

Az életmódváltás egyik eleme az egészséges étkezés

További káros adalékanyagok

SŰRÍTŐANYAGOK E400-E500

 

Az elfogadható állag megkívánja ezek jelenlétét. Ugyanis a műlekvár szétfolyna az üvegben - mint ahogy szét is folyik sütés közben a jó kis házi süteményen -, ha nem lenne ott a zselésítőanyag, hogy összetartsa. Sok diétás étel is tartalmaz ezekből. Természetes az E406, melyet tengeri algákból nyerik, E410 szentjánoskenyérmag-liszt.

 

EMULGEÁLÓSZEREK, ZSELÉSÍTŐK, STABILIZÁTOROK E322, E496

 

A termékek (anyagok) állagát stabilizálják, segítenek az eltérő tulajdonságú alkotórészeknek egymással összekeveredni, mint a víznek a zsírral. Nem mindig vannak feltüntetve, holott bélrendszeri és allergiás panaszokat okozhatnak.

hirdetes

 

SAVANYÚSÁGOT SZABÁLYOZÓ ANYAGOK E500-E619

 

hirdetes

A savanyú ízért, és egyéb az előzőekben már felsorolt hatást váltanak ki az élelmiszerben.

 

AROMÁK ÉS ÍZFOKOZÓK E620-E641

 

A leggaládabb elbánás az emberiséggel. Kétes eredetű és állagú élelmiszert (alapanyagot) ezekkel javítanak fel fogyasztható állapotra. Azonkívül csodás módon rá is szoktatnak arra a termékre, melyben megtalálható. Mondjuk a chips, de nem kell persze mindig ezt a rágcsálnivalót bántani, az összes többi sem különb. Az aromák és ízfokozók nélkül milliónyi termék, egyszerűen eladhatatlan lenne. Egyébként valóban az emésztőben lenne a helyük! "

 

Szerző:

Földi Tímea

facebook.com/LFittMindhalalig

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mi van a kosaradban Piroska?

2019-06-20

Mi van a kosaradban Piroska?

Szeretem megfigyelni az embereket, ki mit tesz a kosarába, a hozzá járó fizikumot, és kedélyállapotot is. Komolyan még mindig nem értem...

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

2019-06-17

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

A spenót vagy paraj (Spinacia oleracea) a disznóparéjfélék (Amaranthaceae) (korábban: libatopfélék) családjába tartozó, világszerte elterjedt kultúrnövény. Közép- és Délnyugat-Ázsiában őshonos. Ismert nevei még: spinót, spenát, spinát, spinác, barátparéj.

Énidő nem is tudod milyen fontos

2019-06-17

Énidő nem is tudod milyen fontos

Fontos, hogy legyen mindenkinek önmagára szentelt minőségi ideje, amit például önfejlesztésre szán, vagy csak pihen, meditál.

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

2019-06-17

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

A belső szervek között lerakódó zsírt nevezzük zsigeri vagy más néven viszcerális zsírnak. Mivel a belső szervek közelében található ezért felszaporodása különösen megnöveli bizonyos betegségek kockázatát.

A zeller jótékony hatása

2019-06-17

A zeller jótékony hatása

A szárzellernek többféle neve is van, mint pl.: angol zeller, rúdzeller vagy halványító zeller. A szárzellernek nagyon zsengék és ropogósak a szárai.

Az aminosavak és fehérjék szerepe a táplálkozásban

2019-06-17

Az aminosavak és fehérjék szerepe a táplálkozásban

A szakértők által meghatározott ajánlás szerint a napi fehérjebevitel a 18 év feletti nőknél minimum 46 gramm, míg a 18 év feletti férfiaknál minimum 56 gramm (sportolóknál ez az érték háromszor-négyszer nagyobb is lehet).

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
247 332
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 371 719
Közösség

Szótár

Aerob edzés

  Hosszan tartó, alacsony vagy közepes intenzitású mozgásforma, mely során a... Tovább

A-vitamin

Az A-vitamin szükségletet a vegyes táplálkozás fedezi.   A szükséglet növekedésével... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.8