notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre az adalékanyagokra figyelj oda!

hirdetes

Adalékanyagok, melyekre oda kell figyelned!

Az életmódváltás egyik eleme az egészséges étkezés

Káros adalékanyagok

"SZÍNEZÉKEK E100-E199

Ezek azért kellenek, hogy a gyártás során elveszített színeket visszanyerjék az élelmiszerek, vagy azért, hogy egyáltalán legyen valamilyen színük. A szintetikus színezékek nagy része allergiát okoz, és lerakódik a szervezetben.

TARTÓSÍTÓSZEREK E200-E299

Ott vannak mindenütt, margarinban, pékáruban, messziről érkező gyümölcsökön. Egyszerűbb azokat az ételeket felsorolni, amikben nincs. Egyik-másik gyógyszeralapanyag, így aztán nem csoda, ha egyre kisebb eséllyel vesszük fel a harcot a különböző betegségekkel szemben. Fokozott rezisztenciával rendelkezünk ugyanis ellenük. A nitrátok, nitritek súlyosan veszélyeztetik az egészséget, ezért jó tudni - persze jó elolvasni a terméken található címkét is -, hogy a kolbászok, felvágottak tartósításához, a sonka pácolásához ezt az anyagot használják.

hirdetes

ANTIOXIDÁNSOK E300-E321

Azért kellenek, hogy a már amúgy is tartósított termékek tutira ne romoljanak meg addig, míg a kamrádba nem kerülnek, vagyis kiállják a több hetes hercehurcát. Ezzel meggátolják a természetes folyamatokat. Amikor ilyet olvasol, hogy megtalálható a fagyiban, péksüteményben, chipsben, margarinban, és hozzá azt, hogy van köze az allergiához, és egyéb - amúgy téged messze kerülő - betegséghez, akkor 3x is meggondolod, melyik boltba jársz vásárolni, és miket teszel a kosárba. Talán megváltozik étkezési szokása a családnak, ezzel együtt nem is lesz annyi probléma. A hiperaktív, vagy tanulási, magatartási problémával küzdő kisgyermek egyik hónapról a másikra normális gyerekké változik, érdekes módon, csak mert nem kap a szervezete a tízféle adalékanyagból egyet sem. Ehhez az édesítőszerek, valamint a cukrok is hozzátartoznak.

hirdetes

Szerző:

Földi Tímea

facebook.com/LFittMindhalalig

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Mezei zsurló

Latin neve: Equisetum arvense   Eredete, élőhelye   A mezei zsurló egész... Tovább

Mozgáskoordináció

  Azon képesség, amely a mozgások végrehajtásának célszerű szabályozását segíti... Tovább

Tovább a lexikonra