notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre az adalékanyagokra figyelj oda!

Adalékanyagok, melyekre oda kell figyelned!

hirdetes

Az életmódváltás egyik eleme az egészséges étkezés

Káros adalékanyagok

"SZÍNEZÉKEK E100-E199

 

Ezek azért kellenek, hogy a gyártás során elveszített színeket visszanyerjék az élelmiszerek, vagy azért, hogy egyáltalán legyen valamilyen színük. A szintetikus színezékek nagy része allergiát okoz, és lerakódik a szervezetben.

 

TARTÓSÍTÓSZEREK E200-E299

 

Ott vannak mindenütt, margarinban, pékáruban, messziről érkező gyümölcsökön. Egyszerűbb azokat az ételeket felsorolni, amikben nincs. Egyik-másik gyógyszeralapanyag, így aztán nem csoda, ha egyre kisebb eséllyel vesszük fel a harcot a különböző betegségekkel szemben. Fokozott rezisztenciával rendelkezünk ugyanis ellenük. A nitrátok, nitritek súlyosan veszélyeztetik az egészséget, ezért jó tudni - persze jó elolvasni a terméken található címkét is -, hogy a kolbászok, felvágottak tartósításához, a sonka pácolásához ezt az anyagot használják.

hirdetes

 

ANTIOXIDÁNSOK E300-E321

 

Azért kellenek, hogy a már amúgy is tartósított termékek tutira ne romoljanak meg addig, míg a kamrádba nem kerülnek, vagyis kiállják a több hetes hercehurcát. Ezzel meggátolják a természetes folyamatokat. Amikor ilyet olvasol, hogy megtalálható a fagyiban, péksüteményben, chipsben, margarinban, és hozzá azt, hogy van köze az allergiához, és egyéb - amúgy téged messze kerülő - betegséghez, akkor 3x is meggondolod, melyik boltba jársz vásárolni, és miket teszel a kosárba. Talán megváltozik étkezési szokása a családnak, ezzel együtt nem is lesz annyi probléma. A hiperaktív, vagy tanulási, magatartási problémával küzdő kisgyermek egyik hónapról a másikra normális gyerekké változik, érdekes módon, csak mert nem kap a szervezete a tízféle adalékanyagból egyet sem. Ehhez az édesítőszerek, valamint a cukrok is hozzátartoznak.

hirdetes

 

 

Szerző:

Földi Tímea

facebook.com/LFittMindhalalig

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mi van a kosaradban Piroska?

2019-06-20

Mi van a kosaradban Piroska?

Szeretem megfigyelni az embereket, ki mit tesz a kosarába, a hozzá járó fizikumot, és kedélyállapotot is. Komolyan még mindig nem értem...

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

2019-06-17

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

A spenót vagy paraj (Spinacia oleracea) a disznóparéjfélék (Amaranthaceae) (korábban: libatopfélék) családjába tartozó, világszerte elterjedt kultúrnövény. Közép- és Délnyugat-Ázsiában őshonos. Ismert nevei még: spinót, spenát, spinát, spinác, barátparéj.

Énidő nem is tudod milyen fontos

2019-06-17

Énidő nem is tudod milyen fontos

Fontos, hogy legyen mindenkinek önmagára szentelt minőségi ideje, amit például önfejlesztésre szán, vagy csak pihen, meditál.

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

2019-06-17

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

A belső szervek között lerakódó zsírt nevezzük zsigeri vagy más néven viszcerális zsírnak. Mivel a belső szervek közelében található ezért felszaporodása különösen megnöveli bizonyos betegségek kockázatát.

A zeller jótékony hatása

2019-06-17

A zeller jótékony hatása

A szárzellernek többféle neve is van, mint pl.: angol zeller, rúdzeller vagy halványító zeller. A szárzellernek nagyon zsengék és ropogósak a szárai.

Az aminosavak és fehérjék szerepe a táplálkozásban

2019-06-17

Az aminosavak és fehérjék szerepe a táplálkozásban

A szakértők által meghatározott ajánlás szerint a napi fehérjebevitel a 18 év feletti nőknél minimum 46 gramm, míg a 18 év feletti férfiaknál minimum 56 gramm (sportolóknál ez az érték háromszor-négyszer nagyobb is lehet).

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
247 332
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 371 719
Közösség

Szótár

Zsírszövet

A kötőszövetek egyik fajtája, ami rostos elemeekbe ágyazott zsírsejtekből áll, lebenyekre... Tovább

Enzim

A szervezet által előállított, fehérje természetű anyagok, amelyeknek fő feladata a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.8