notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Londonban ment rúdtáncot oktatni

Minisztériumból ment Londonban rúdtáncot oktatni

vitalzone.hu
hirdetes

A minisztériumból Londonba

Ezért érdemes Angliában céget alapítani


Szemben Magyarországgal, Angliában sok állami segítséget kapnak a kezdő vállalkozók, például mindössze 20 százalékos adót kell fizetniük. „Angliában a társasági adó 20 százalék, amit csak egy év és kilenc hónap elteltével kell befizetni. Elterjedt egy téves információ, miszerint két évig nem kell adót fizetni, de ez nem igaz, csak éppen közel két év elteltével kell fizetni a társasági adót, de akkor visszamenőleg. Persze már ez is sok segítség egy kezdő vállalkozásnak, amelynek ez idő alatt van ideje megerősödni, nem beszélve arról, hogy csak a nyereség után kell adózni, nem pedig a bevétel után. Így ha egy vállalkozás az első évében nem termelt nyereséget – ami azért könnyen előfordulhat a kezdeti beruházások miatt –, gyakorlatilag tényleg nem kell adót fizetnie” – teszi tisztába az angliai cégalapítással kapcsolatos tévedéseket Szabó Éva, az angliai cégalapításra szakosodott EVLA Ltd. tulajdonosa.


„Ezenkívül még áfakötelezettség terheli a vállalkozókat, ami szintén húsz százalék, azonban ez csak a 82 ezer fontos (35 millió forint) éves forgalom fölött teljesítőkre vonatkozik, ez alatt nem áfakötelesek. Ezeken kívül az alkalmazottak utáni járulékokat kell még fizetni, de itt is van könnyítés: a járulékot a fizetéshez mérten állapítják meg, de amennyiben egy adóév alatt, az összes munkáltatóra eső bruttó bér feletti járulék (több alkalmazott esetén) nem éri el a 2000 fontot, ennek befizetésétől is eltekintenek” – tájékoztat Szabó. Az EVLA igazgatója úgy tapasztalja, hogy az utóbbi években nem nőtt meg különösebben azoknak a száma, akik Angliában alapítanának céget, a csúcspont három éve volt, akkor jelentős növekedés volt ügyfeleik számában. Jellemzően inkább a kint élő magyarok keresik őket, akik a nyelvi nehézségek miatt fordulnak hozzájuk segítségért, kevesebben vannak azok, akik Magyarországról alapítanának céget Angliában.

hirdetes


Azok száma pedig, akik a kedvezőbb vállalkozási környezet miatt vinnék ki tevékenységüket a szigetországba, elenyésző. Sokan keresik meg őket ezzel a céllal, de tájékoztatják őket, hogy ennek törvényes megvalósítása nem kivitelezhető. Már amennyiben az a cél, hogy miközben Magyarországon folytatnak üzleti tevékenységet, a kedvezőbb angliai feltételek szerint adózzanak. "Kiszűrni azonban csak akkor tudjuk az ilyet, ha az ügyfelek őszintén elmondják a terveiket, ami nem mindig történik meg, és alapvetően az angol cégalapításnak nincsenek ilyen akadályai, bárki bármikor alapíthat angol céget, akár saját magának is."

 

A magyarok is pörögnek a rúdon

 

Az Egyesült Államokból kiinduló rúdtáncőrület egy ideje már Magyarországon is megvetette a lábát. Pirner Alma 13 éve indította az első Poledance és Pole-fitnesz stúdióját, a Dollhouse-t. Ezenkívül még egy nagyobb iskola működik, a Pole Dance Fitness, amit a szintén rúdtáncvilágbajnok Páll Orsolya alapított, nem sokkal előbbi sikerei után. „Ma már jellemzően elég sok rúdtáncos hely működik, fitnesz- és konditermekben is megjelent a rúdtánc mint kiegészítő szolgáltatás, de a legtöbb ilyen helyen inkább hobbirúdtáncosok oktatnak, akik nem rendelkeznek a megfelelő szakmai végzettségekkel” – mondja a Magyar Rúdtánc Egyesületben is tag Pirner Alma, aki szerint az elmúlt két évben szaporodtak el ezek a kisebb stúdiók, köszönhetően a nagy érdeklődésnek és annak, hogy viszonylag kis kezdőtőkével, 2-3 millió forinttal is bele lehet indítani egy ilyen üzletet.

hirdetes

 

Magyarországon jelenleg csak a Dollhouse nyújt olyan akkreditált oktatói képzést, amelyet a szakma elismer. Ennek elvégzésével kezdte Rákli Veronika is, aki azonban ezt nemzetközi tapasztalattal – vendégtanárként tevékenykedett egy holland művészeti egyetem cirkusz tanszékén – és egy londoni diplomával fejelte meg, hogy a mozgásterápia felé nyisson, és ne csak fizikai, de lelki épülést is kínáljon kuncsaftjainak.


 

Forrás: HVG.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
66 452
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 888 187
Közösség

Szótár

Gyermekláncfű

Latin neve: Taraxacum officinale   Népies elnevezései: Pongyola pitypang, pitypang,... Tovább

Csipkebogyó

Latin neve: Rosa canina   Eredete, élőhelye   Európától Közép-Ázsiáig... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 70

Átlagos értékelés: 4.7

akaraterő alakformálás edzésmódok egészség egészséges életmód fitness mozgás