notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem minden kenyér egészséges, ami barna - Ezekre figyelj vásárláskor - színezékek, tartósítószerek, penész, tárolás, búza, tartalom

hirdetes

Nem minden kenyér egészséges, ami barna - Ezekkel vigyázz!

SFV
Nem minden kenyér egészséges, ami barna

Hogyan tároljuk helyesen a kenyeret?


A kenyereknél gyakran előforduló, visszatérő probléma  lehet a penészedés. Erre nem kínál megoldást az sem, ha levágjuk a penészes részt, ugyanis ekkorra már a penészgombák a kenyerünk belsejébe is behatolnak számunkra láthatatlan módon. A penészedés egy természetes folyamat, így a természetes anyagokból készült kenyerek esetében nem is megakadályozható, azonban a megfelelő tárolással lelassíthatjuk, hogy a probléma felüsse a fejét.
A pékárut érdemes száraz, hűvös helyen, oxigéntől elzárva tartani, illetve amennyire csak lehet, megpróbálni megakadályozni, hogy a konyhában főzéskor keletkező párával találkozzon.

hirdetes


Mitől marad friss a kenyér?


Magyar szabályozás szerint a pékáruba nem kerülhet tartósítószer, azonban egyes természetes alkotóelemek – mint például a kovász, természetes módon hosszabbítják a kenyerünk frissességét. 


Ez ugyanis egy úgynevezett előtészta, mely liszt és víz felhasználásával készül és hosszan erjesztik. Ezen erjesztési folyamat során természetes élesztőgombák és tejsav-, valamint ecetsavbaktériumok fejlődnek ki. Így a kovász a kenyértészta számára hosszan tartó frissességet és ruganyosságot biztosít, ehhez azonban gyakran jellegzetes kesernyés íz társul.

hirdetes


Milyen kenyeret érdemes tehát választanunk?


Összességében tehát egészségünk érdekében érdemes magas rosttartalmú és a lehető legnagyobb mértékben természetes anyagokból készült, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag kenyeret választanunk. Hiszen ne felejtsd el, ahhoz, hogy testileg- és lelkileg is egészséges és kiegyensúlyozott légy, elengedhetetlen az egészséges táplálkozás.
 

Forrás: mindmegette.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Citromfű

Latin neve: Melissa officinalis   Eredete   A Közel-Keletről, Kis-Ázsiából... Tovább

Izomláz

Az izomláz kemény fizikai munka után jelentkező izomgyulladás, ami a legtöbb esetben 2-3... Tovább

Tovább a lexikonra
egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend táplálkozás vitamin