notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem fogod elhinni mi történik, ha nem iszol elég vizet! - Ezeket a tényeket mindenkinek ismernie kell!

hirdetes

Nem fogod elhinni mi történik, ha nem iszol elég vizet!

Nem fogod elhinni mi történik, ha nem iszol elég vizet! - Te elég vizet fogyasztasz?

Az orvosok szerint sok betegségnek az oka épp a kiszáradásra vezethető vissza. Itt a kiszáradást nem kell olyan drasztikusan érteni. Az egyik ismerősöm több, mint 5 éven keresztül nem ivott meg, csak napi 0,5-1 liter vizet maximum, ellentétben napi 2 erős fekete kávét mellé még ledöntött, és nagyjából úgy néz ki, mint egy 60 éves! Az orvosa megmondta, hogy teljesen ki van száradva, és érthető, hogy állandóan egészségügyi problémái vannak. Legyen a tanulság ebből az, hogy aki eleget fogyaszt a „jó” italokból, az sokféle betegséget elkerülhet.

Mennyi az annyi?

 

Az orvosok azt szokták mondani, hogy 20kilogrammonként egy liter víz elfogyasztása az ideális. Ez a mennyiség minden ember számára rendkívül szükséges, hiszen a víz szállítóeszközként funkcionál az anyagcsere folyamatokban. Tehát ha nincs elegendő víz, nincs megfelelő anyagcsere, a méreganyagok szépen felgyülemlenek, és ezek beláthatatlan következményekhez vezethetnek. Odáig is fajulhat a dolog, hogy a veseműködés annyira romlik, hogy leáll az egyik belőle!

hirdetes
hirdetes

Mi a gond a cukros löttyökkel?

Az ember évezredeken keresztül a vizet használta a szomjúság enyhítésére. Az utóbbi évtizedekben azonban a reklámok hatására divatos lett a víz helyett különféle színezett, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított cukrozott üdítő italok fogyasztása. A probléma ezzel csak az, hogy ezekben az italokban a víz mellett dehidratáló – azaz vízelvonó anyagok is vannak, amik nem csak az üdítőben található, és egyébként ezeket az anyagokat feloldó vizet távolítják el, hanem a szervezetünk saját víztartalékaiból is jócskán elvonnak! Ettől függetlenül nem tudjuk azt mondani, hogy néha nem esik jól egy pohár ezekből a löttyökből. A titok nyitja megint a mértékletesség. Ne az határozza meg a mindennapjainkat, hogy megiszunk egy üveg kólát, vagy 1 doboz energiaitalt! Legyen alkalomszerű és mérsékelt ezek fogyasztása, és ilyenkor ne feledkezzünk meg több vizet inni. Azt szokták mondani, hogy 1 csésze kávé 2 bögre vízzel pótolandó. Járjunk el ugyanígy, ha üdítőket fogyasztunk!
 

Lapozz, a java még hátra van!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Energia felvétel

A felvett energia a táplálék energiájából származik.   Tovább

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes átfolyás"-t jelent a... Tovább

Tovább a lexikonra