notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem fogod elhinni mi történik, ha nem iszol elég vizet! - Ezeket a tényeket mindenkinek ismernie kell!

hirdetes

Nem fogod elhinni mi történik, ha nem iszol elég vizet!

Nem fogod elhinni mi történik, ha nem iszol elég vizet! - Te elég vizet fogyasztasz?

Mi történik, ha mégsem fogyasztunk eleget?

Nagyon fontos lenne meg sem várnunk azt, hogy szomjasnak érezzük magunkat. Ugyanis mire az információ eljut az agyba, a sejtek – a felgyülemlő végtermékek, salakanyagok miatt – már szó szerint fuldokolnak, és amennyiben nem történik meg időben a folyadék utánpótlás, akár el is pusztulhatnak. A szomjúság tehát nem más, mint a szervezet vészjelzése, ami figyelmeztet a közelgő kiszáradásra. Ha a folyadékháztartás felborul, a vér a sejtek víztartalmát kezdi el  elvonni, ettől pedig azok anyagcseréje megváltozik. Ezáltal romlik a szövetek vérellátása, amire az agyunk is nagyon érzékenyen reagál, akár tudatzavar vagy eszméletvesztés is bekövetkezhet. Fontos tehát időben és bőségesen inni.

hirdetes

A tapasztalatok alapján akkor ideális az életmódunk, ha a vizeletünk tiszta, átlátszó, nem szúrós szagú, nem habos, nem opálos, nem zavaros. Az emberi test vízszükségletének tudatlanságból vagy nemtörődömségből való figyelmen kívül hagyása okozza a szervezet rendellenes működési problémáit, aminek a következménye számtalan tünetben és betegségben mutatkozik meg.

hirdetes

Miért fontos a vízfogyasztás a bőr szempontjából?

A dehidratáltságnak leginkább a bőr issza meg a levét, ez az első és leglátványosabb tünet, ami figyelmeztet arra, hogy valami baj van. Hétköznapjaink során rengeteg vízelvonó hatású ételt és italt fogyasztunk, ami a bőrünknek egyáltalán nem tesz jót! A víz ugyanis utoljára a bőrbe jut el, így ha a szervezet nem jut elegendő vízhez, azt a bőr minden más szervnél előbb és jobban megsínyli majd.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Nyelési nehézség

Diszfágia Legtöbbször valamilyen mechanikus akadály (szűkület, daganat, idegen test) vagy... Tovább

Obezitás

Az obezitás az elhízás latin neve. Tovább

Tovább a lexikonra