notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért jobb a lépésszámláló óra, mint ami a telefonodban van? A lépésszámláló óra előnyei, hasznos funkciójai

hirdetes

Miért jobb a lépésszámláló óra, mint ami a telefonodban van?

A lépésszámláló használata egyre elterjedtebb, hiszen számtalan, a sportoláshoz nélkülözhetetlen funkcióval rendelkezik. Ma már gyakran nem hagyományos karórát figyelhetünk meg a másik karján, hanem egy lépésszámlálót. Sokan, akik még nem szeretnének beruházni egy lépésszámlálóra, azt állítják, hogy a telefonos applikáció pontosan ugyanolyan. Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek, de most megnézzük, miért jobb szerintünk a lépésszámláló óra, mint a mobil!

Ezért jó egy lépésszámláló óra

A lépésszámláló és az okosóra
 

A legnagyobb tévhit, amelyet érdemes elsők között szétoszlatni, hogy az okosóra és a lépésszámláló ugyanaz. Bár van köztük átfedés, a lépésszámláló, más néven a fitnesz karkötő funkciói rendkívül limitáltak az okosórákhoz képest. A hagyományos fitnesz karkötő valóban a sportolók kelléke, hiszen valódi életfunkciókat mér. A lépésszámláló, elégetett kalória számlálása, pulzus, vérnyomás, teljesítmény az, amelyeket leginkább felmér. Ha belegondolunk, mindez edzés során hasznos, hiszen visszajelzést kapunk a saját teljesítményünkről, állapotunkról, akár állóképességünkről is. Legfőképp futásnál és biciklizésnél használható, ugyanis távot is képes mérni. Emellett azonban kardió edzéshez, például az ellipszis gép használata közben is jól jöhet, ugyanis az ezeken a gépeken található pulzusmérő és kalóriaszámláló nem feltétlenül pontos. Utóbbi inkább átlagot mutat, míg előbbi annak köszönhető, hogy ide-oda mozgatjuk rajta a kezünket. A saját fitnesz karóránk viszont stabilan rajtunk van az edzés teljes időtartama alatt.
 
Az okosóra már egy sokkal nagyobb funkció tárházzal rendelkező óra, amelyet az olyan nagy márkák is gyártanak, mint az Apple és a Huawei. Ezek az okosórák már képesek telefonálásra, videóhívásra, emailezésre, közösségi média chatelésre is, így természetes, hogy az áruk is sokkal magasabb. Bár egyre inkább ezek az elterjedtebbek, hiszen egy mobilt hordunk a karunkon, ha mégsincs ennyi tudásra szükség, akkor bőven elég a lépésszámláló óra.

hirdetes
 

A lépésszámláló a mobilodban

 
A mobilodban található lépésszámláló úgy tűnik, mindig kéznél van - hova nem visszük a mobilunkat manapság? A mobil is képes a távolságot és a lépések számát mérni, azonban kevésbé pontos. Ha például rázkódik a vonat út közben, vagy kátyús a kocsink alatt az aszfalt, akkor azt is lépésnek veszi, tehát nem olyan megbízható. Emellett lássuk be: a mobilunkat futás vagy edzés közben egyszerűen nem tudjuk hova tenni. A sport nadrágokon a legkevesebbszer találunk zsebet, ha van, nem is kényelmes, ráadásul biztos, hogy ki fog esni a mobil. Minél nagyobb, annál biztosabb, hogy elhagyjuk útközben.

 
 
A lépésszámláló, vagyis a fitnesz karkötő
 

A fitnesz karkötő ezzel szemben a csuklódon van, és hosszabb távra, nagyobb igénybevételre van tervezve. A por, nedvesség nem árt neki, és nem is merül úgy le, mint az okostelefonok. A lépésszámlálók ugyanis elemmel működnek és digitális kijelzővel bírnak - pont, mint a digitális karórák. Némelyik rendelkezik alvásfigyelővel is, ami elengedhetetlen az egészséges életmódhoz.

hirdetes
 

Milyen lépésszámlálót válassz?

 
A lépésszámláló kiválasztása során érdemes az ára mellett a digitális kijelző méretét is figyelembe venni. Ha például kissé rosszabb a látásod, akkor nagyobb kijelzős modellt válassz, hogy akár szemüveg nélkül is lásd. Mindazonáltal az alap fitnesz karkötők sík terepen tudják megbízhatóan számolni a lépéseket, ha viszont te inkább a túrázást és a hegyvidéki futást részesíted előnyben, akkor egy komolyabb modellre ruházz be. Az elégetett kalória mérése sem alapfunkció, így ha aerobikra jársz, akkor ajánlott olyat választani, amely képes erre is. A legfontosabb azonban, hogy kényelmes legyen és minden felmerülő igényt kielégítsen. Ehhez először gondold végig, pontosan mire szeretnéd használni, így könnyebb lesz a döntés!
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Nulldiéta

A nulldiéta egy olyan diéta, melynek során a teljes táplálékmegvonás mellett csak a... Tovább

Callanetics

  A callanetics egy állás- és tartásjavító torna, hatékonysága abban rejlik, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás diéta divat életmód étrend mozgás