notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8 dolog amire érdemes figyelni, ha futópadon edzel

hirdetes

8 kerülendő hiba a futópadon

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó
hirdetes

Futópadon való futás hibái

5)Nem ügyelni a biztonságra

A futópadon jó néhány különféle dolgot kell szem előtt tartani, hogy biztonságban maradj és elkerüld a sérüléseket. Íme néhány tipp, amelyeket mindig érdemes megtartanod:

 

  • Beállítás: Állj futószalag két oldalára, míg beállítod a sebességet. Ha már sétálsz, fokozatosan növelheted a sebességet. Ha meg akarsz állni, nyomd meg a stop gombot. Fogd meg a korlátot, és helyezd a lábad a futószalag két oldalára. Amint a futópad leáll, leszállhatsz.
  • Törölközők: Noha rendben van, hogy egy törülközővel eltávolítsd az izzadságot, ügyelj arra, hogy az nem lazán lóg az egyik korláton. Ha sétálás közben leesik,  elcsúszhatsz és leeshetsz.
  • Telefonos beszélgetés: Csakúgy, mint egy jármű vezetésénél, a mobilozás a futópadon könnyen balesetet okozhat.
  • Nézelődés: Amikor sétálsz, a test természetesen abba az irányban halad, amelyre a fej mutatja. Ha oldalra nézel, akkor természetesen oldalra néz a tested is. Tartsd egyenesen előre a fejed, a balesetek elkerülése érdekében.

6) Használd ki a futópad előnyeit

Bár a futópadon való séta nem feltétlenül az edzés rutinod része, van néhány előnye, amelyet ki kell használni, ha már beltérbe kényszerültünk. Ez magában foglalja az egyik olyan előre beprogramozott edzés kiválasztását, amely intervallummeneteket állít be, hátrafelé járást és különböző dőlésszögű edzéseket biztosít a hegyek szimulálása céljából. Ezek a funkciók segítenek megújítani rutinod, és különböző izomcsoportokat működtetni, mint a szokásos környékbeli séta során.

hirdetes

 

7)Kihagyni az emelkedőt

Néhány ok miatt nem javasolt a futópadot nulla emelkedőn használni. Ugyanazoknak az erőfeszítéseknek és az intenzitásnak az utánozására, mint amilyen a szabadban sík talajon való futás, tartsd a futópadot 1–1,5% -os emelkedőn. Ez segít ellensúlyozni a szél vagy a terep változásainak hiányát, amelyekkel általában küzdeni kell, amikor szabadban futsz.

 

A 0% -os lejtőn történő séta megváltoztathatja tartásod, és enyhén hátradőlhetsz. Próbálkozz azzal, hogy természetes lépésekkel járj, és megkönnyítsd a test számára a jó testtartás fenntartását, amiben segít az 1–1,5% -os futópad. A még nagyobb kihívás érdekében szimuláld a dombokat, és több kalóriát égetsz el. Ez különféle izomcsoportokat működtet, és további előnye, hogy az emelkedős séta kevesebb stresszt jelent a térdben, ami hasznos lehet, ha kórtörténetedben ízületi problémák merülnek fel. Csak vigyázz, nehogy túlzásba ess, és fokozatosan építsd fel a hegyi sétákat.

 

8)A megszokott rutinhoz való ragaszkodás

Amikor edzel, fontos összekeverni a dolgokat, és nem szabad elakadni ugyanabban a rutinban. Ne végezd ugyanazt a rutint, amikor felszállsz a futópadra. Ez különösen akkor fontos, ha a futópadon történő séta a napi edzés része.

Ehelyett változtasd meg az edzéseket, amikor csak lehetséges. Egyik nap csinálj intervallum edzéseket, amelyek a sebességre koncentrálnak, vagy próbálkozz egy emelkedős edzéssel. Ez javítja az erőt, a sebességet és az állóképességet, és elkerüli az unalmat, amelyet a futópadon való sétához társítanak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
92 767
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
338 470
Közösség

Szótár

Réz

A réz rengeteg élettani folyamatban főszerepet játszik, ugyanis részt vesz a szervezetünkre... Tovább

Energia leadás

A szervezet az energia döntő részét anyagcsere révén adja le, de energiát használ fel az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0

edzésmódok