notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8 dolog amire érdemes figyelni, ha futópadon edzel

hirdetes

8 kerülendő hiba a futópadon

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

A futópadon való séta több, mint egy egyszerű séta. Annak érdekében, hogy biztonságban maradj, és minél többet hozhass ki az edzésből, kerüld el ezt a hat gyakori futópados hibát.

Futópadon való futás hibái

1)A bemelegítés kihagyása

Mint minden más tevékenység, a séta is szilárd bemelegítést igényel, hogy elkerüld a sérüléseket és felkészülj az edzés fokozott intenzitására. Egy 5–10 perces bemelegítéssel kezdd el a sétát, amely lassan növeli a sebességet és megfelelően meglazítja az izmaid.

 

2)A monitor bámulása

A futópadon való séta egyik legfontosabb dolga, hogy minden mutatót - mint például a sebességet, a távolságot, az emelkedőt és az elégetett kalóriákat - mindig előtted lévő nagy monitoron mutatja. De  kerülni kell a lehajtott fejjel  való sétát a futópad monitorjának bámulása miatt.

Ezzel ugyanis elősegíted a rossz testtartást, és valószínűbb, hogy fogni fogod a korlátot. Mivel a kar lengése a sétáló mozgás fontos része, és lefelé nézve problémákat okozhat a váll, a derék és a nyak tartásában ezért érdemes tartani a fejet és a szemet előre, ugyanúgy, mintha szabadban sétálnál. Ez segít több kalóriát égetni, és elkerülheted az edzést követő felesleges fájdalmakat.

hirdetes

 

hirdetes

3)A lépések változtatása

A futópadon az egyik általános rossz szokás, amelybe könnyű beleesni, az az, hogy megváltoztatja a járásod. Egyesek számára ez azt jelenti, hogy túl közel járunk a futópad elülső részéhez, és elhúzzuk az lépést. Mások számára ez a túlzott sarokütéssel való túllépést jelentheti a normálnál gyorsabb ütemű járás megkísérlésekor.

Ahelyett, hogy ebbe a csapdába esnél, tegyél meg mindent, hogy a jó séta formájának alapjaira összpontosíts. Az elülső lábadnak a sarokhoz kell ütköznie, először a testhez közel, miközben a hátsó láb hosszabb ideig marad a földön, hogy erősen kitolódjon, amikor a lábfej párnájára gördül. Mivel a hátsó lábnál kapsz erőt és sebességet, koncentrálj a lépésed ezen részére.

 

4)Kapaszkodás a kartámlákba

Ha támaszkodsz a kapaszkodóra, biztonságosabbnak érzed magát a sétát, sőt segíthet a gyorsabb ütemben is. Ugyanakkor, ha sétálva használod a karjaid, kiegyenlíti a lépést és több kalóriát égetsz el. A sínen tartás kiválasztása csak rossz szokásokat hoz létre. Állj ellen a kísértésnek, ha a korlát segítségétől függ a testtömeg támogatása, ehelyett támaszkodj a lábaidra, karjaidra és magára a munkára. Ez különösen fontos azoknak a sétálóknak, akik hajlamosak megragadni a kapaszkodót, ha egy emelkedőn járnak, mivel a karod behajlítása több energiát generál, és lehetővé teszi a teljes test edzés előnyeinek kiaknázását.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Gőzfürdő

  A gőzfürdők története az ókori görögökig és rómaiakig vezethető vissza.... Tovább

Edzés

Edzés fogalma Az edzés az emberekben való bizalom tudománya a változás érdekében. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
edzésmódok