notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Életmódváltás párkapcsoaltban - a kompromisszumos megoldás

hirdetes

Egészséges étkezés párkapcsolatban

SFV

Végre elkötelezted magad az életmódváltás mellett, azonban ez nem fér össze a párod vagy családod által preferált ételekkel? Hoztunk néhány tippet, hogy hogyan köthettek kompromisszumot és indulhat el a teljes kis csapatotok közösen az életmódváltás nehéz, de annál kifizetődőbb útján.

Így váltsatok életmódot együtt

Egy párkapcsolat, egy élettársi kapcsolat minden tekintetben nagy kihívás, hiszen két különálló entitásnak kell úgy összeegyeztetnie a saját szokásait, hogy közösen egy működőképes egészet hozzanak létre; márpedig a mérleg általában dől valamelyik irányba, hiszen az egyik fél akarata általában erősebb. Ennek az összecsiszolódásnak az étkezési szokások is fontos részét képezik, például, ha valamelyikőtök épp életmódváltásra készül, vagy igyekszik tudatosan követni saját szabályait az egészségesebb táplálkozás érdekében, akkor nagy valószínűséggel az evés területén szeretné, ha ő irányíthatna.


Sokan eshetünk abba a hibába, hogy ilyenkor finoman – vagy kevésbé finoman – megpróbálunk nyomást gyakorolni a másikra, és elvárjuk, hogy egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztassa étkezési szokásait. Fontos azonban figyelembe vennünk azt a tényt, hogy ez számára ugyanúgy nagy – ha nem nagyobb – kihívás, mint számunkra. A legjobb ilyenkor az, ha odafigyeléssel, türelemmel és építő jellegű kommunikációval fordulunk egymás felé.

hirdetes


Egymás határainak tiszteletben tartása


Az első és legfontosabb, hogy tudatosan tartsuk tiszteletben azt a tényt, hogy bármennyire is közel állunk egymáshoz, mindannyian külön entitások vagyunk önálló egyéniséggel, igényekkel, célokkal és preferenciákkal. Ennél fogva el kell fogadnunk, hogy nem próbálhatjuk meg a másikat erőszakkal, diktatorikusan rávenni arra, hogy kedvelt ételeit menten cserélje le egészségesebb alternatívákra. Hiszen Te sem szeretnéd, hogy úgy bánjanak veled egy párkapcsolatban, mint ha apró gyerek lennél, aki nem tudja, mi a jó a számára. A legjobb, ha ilyenkor nem egyik napról a másikra akarunk változtatni, hanem akárcsak mint saját életmódváltásunk esetén itt is a fokozatosság elvét követjük.

hirdetes


Lépésről lépésre


Ha már hosszabb ideje vagytok együtt párotokkal, biztosan tudjátok melyek az igazán fogára való ételek. Semmiképp nem szabad azzal kezdenünk tehát, hogy megtiltjuk számára ezeknek a fogyasztását, sokkalta inkább érdemes a hozzávalók alternatíváiban gondolkodnunk. Taktikázhatsz például a felhasznált olajokkal, ha például mindenképp rántottcsirkét, vagy lángost szeretnétek ebédelni.

Mégtöbb tippért olvass tovább!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Állóképesség

  A szervezet fáradással szembeni ellenállóképessége hosszan tartó erőkifejtéseknél.... Tovább

Aerob edzés

  Hosszan tartó, alacsony vagy közepes intenzitású mozgásforma, mely során a... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend fogyás fogyókúra kalóriabevitel lelki egészség megoldás megújulás táplálkozás