notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 30 napos súlycsökkentő program, amit bárki képes végigcsinálni

hirdetes

A 30 napos súlycsökkentő program, amit bárki képes végigcsinálni

Sz.F.

Sokan tűzik ki célnak az év elején, hogy ebben az esztendőben márpedig felhagynak káros szokásaikkal, és végre egészségesebb útra térnek. 

A 30 napos súlycsökkentő program, amit bárki képes végigcsinálni

A cél ugyan nemes, a legtöbben mégsem jutnak el odáig, hogy valóban eleget is tegyenek maguknak tett ígéretüknek. Akár edzésről, akár a kedvenc édességek visszafogásáról legyen szó, egyszerűen túl nagy falatnak tűnik mindent egyszerre bevállalni. Itt bukik el minden.

A „titkos” módszer nem más, mint a tervszerű, lépésenkénti átállás egy egészségesebb, mozgásban gazdagabb életmódra. Gyakori probléma továbbá, hogy az emberek hajlamosak bőségesebb fogásokkal „megjutalmazni” magukat, amikor úgy érzik, hogy eleget mozogtak – az így felvett kalóriák általában sokszorosan meghaladják az edzéssel leadott energiát.

Ha készen állsz egy 30 napos elkötelezettségre, amely során apránként szoktatod át magad egészségesebb szokásokra, akkor most végigvezetünk az összes lépésen. Tipp: nem muszáj megvárni a következő hónap elejét! 

hirdetes

1. Nap – Készíts haditervet az egészségtelen életmód ellen

Dolgozz ki egy részletes tervet az elkövetkezendő hetekre. Például: „Minden nap megeszek legalább egy gyümölcsöt”, vagy valami hasonló. A lényeg, hogy ne vágd mindjárt túl nagy fába a fejszéd, de tartsd magad ahhoz, amit kitűzöl.

2. Nap – Tarts spejzrazziát

Válassz ki három terméket, amiken az „alacsony zsírtartalmú”, „csökkentett zsírtartalmú” és „zsírmentes” feliratokat, vagy erre utaló megjegyzéseket találsz. Az ilyen dolgok általában több sót, cukrot és kalóriát tartalmaznak, mint teljesen zsíros változataik. 

hirdetes

3. Nap – Barátkozz meg a mérleggel

Ennek a lépésnek tudományos alapjai vannak. A mindennapos súlymérés jobb eredményekre ösztönöz majd.

4. Nap – Irány ki a szabadba!

Menj el egy kellemes sétára, kocogj, fuss, tekerj egy kicsit, vagy ugorj fejest a helyi uszoda egyik medencéjébe (és ússz is egy kicsit, ne csak ázz!). Bármit is csinálsz, mérd le az idődet, és jegyezd fel valahová.

5. Nap – Kisebb tányérok

Szintén kutatások bizonyítják, hogy ha az ember kisebb tányérra szed magának enni (és kisebb evőeszközöket is használ), akkor automatikusan kisebb adag kerül majd az asztalra minden étkezés során. Ezzel már alapból kevesebb kalóriát viszel majd be a szervezetedbe. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Gyomoridegesség

A gyomor a vegetatív idegrendszer irányítása alatt működik. Feszült, ideges embereknél és... Tovább

Statikus streching

  A statikus gyakorlatokkal már sokkal hatékonyabban fejleszthető az ízületi... Tovább

Tovább a lexikonra