notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A védekezés a második fázisba lépett a termek újranyitását követően

hirdetes

A koronavírus nem múlt el! 2. fázisba lépett a védekezés a termek újranyitásával

Bartók Vivien

Kötelező a szájmaszk? Letusolhatunk edzés után? Újranyitottak az edzőtermek, de ezúttal új felállásban, más szabályrendszert követve. Tudd meg, melyek ezek az új intézkedések, melyeket NEKED is be kell tartanod!

Újranyitottak az edzőtermek! - Új szakaszba lépett a védekezés

Miért nehezebb otthon edzeni, mint a konditerembe?

Az egyik legnagyobb húzóerő a fáradt, motiválatlan napokon az idő. A konditermek nyitvatartási idejéhez kell az edzésed is időzítened, az edzéseidhez pedig az étkezéseid. Sajnos ez sokaknál úgy borult fel a karantén miatt, mint a dominó, egyik a másik után. Nehezebben veszed rá az edzésekre magad és hajlamos vagy belekényelmesedni a helyzetbe.

Persze minden tiszteletem azok előtt, akik a karantén alatt is rendszeresen sportoltak, hiszen tudjuk, hogy a sport nem csak külsőségekben hoz változást, hanem belül is.

Az egészséges csontrendszer, izomrendszer, emésztőrendszer, légzőrendszer, keringésirendszer, idegrendszer… tehát gyakorlatilag testünk szervrendszereinek működéséhez MOZGÁSRA van szükség.

Tudtad? Többet ártasz magadnak, ha huzamosabb megszakításokkal edzel, mintha nem sportolnál semmit.

Szerencsére nem okoz már több fejtörést az otthoni edzés kivitelezése, ugyanis újra kinyitottak a termek. Többnyire a szokásos nyitvatartással és néhány új, államilag elfogadott szabállyal várják a vendégeiket. Nézzük csak, mit takarnak ezek az új szabályok!

hirdetes

Újra kinyitottak az edzőtermek – központban a higiénia

Sokáig tapasztaltam azt az edzőtermekben, hogy bár ki van írva, hogy kötelező a váltócipő és a törülköző, illetve a kardiógépek használata után kötelező fertőtleníteni az adott gépet, sokan elmentek ezen információk mellett. Vannak, akiknek most tűnt fel, hogy egyáltalán fertőtlenítőszerek vannak kihelyezve, holott (a termek többségében) ez olyan alap felszerelés, mint a fekpad.

hirdetes

Új szabályrendszert dolgoztak ki

A Magyar Funkcionális Fitness Szövetség felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány nem múlt el, ezért fokozottan ügyelnünk kell a saját-, és a környezetünkben lévők egészségére, a higiénia betartására.

A 4 fázisból álló szabályrendszer, melyet kidolgoztak, államilag elfogadott, úgyhogy érdemes elolvasni!

A védekezés a második fázisba lépett a termek újranyitását követően, május 18-ától, mely szerint 6 négyzetméterenként tartózkodhat 1 fő az adott edzőtérben. A terembe való belépéskor nem csupán a kézfertőtlenítő használata, hanem a szappanos kézmosás is kötelező.

Meghatározza az edzőtermekben tartózkodók életkorát is, mely szerint a 65 év felettiek és a 16 éven aluliak nem látogathatják a termeket.

A közösségekben a távolságtartás és a maszk viselése (kivéve edzés közben) mondanom sem kell, hogy kötelező.

A tusolás minden higiéniai előírás betartása mellett sem ajánlott, mely úgy gondolom, hogy az egyének felelősségvállalását kívánja.

Szerintem ez valóban így helyes, teljes mértékben egyetértek a rendelkezésekkel és bízom benne, hogy a későbbiekben is „kamatoztathatjuk” mindazt, melyet a világjárvány alatt megtanultunk.

Részletesen olvashatsz a legújabb rendelkezésekről, a Hungarian Functional Fitness Federation, azaz a hf3 oldalán. Többek között a 3. és a 4. fázist is megtudhatod, a további intézkedésekkel kapcsolatban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Jacuzzi

  A pezsgőfürdő használata kellemes közérzetet biztosít, relaxál, felfrissít. A... Tovább

VLCD

A VLCD a very low calory diet angol kifejezés rövidítése, mely a nagyon alacsony... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód életmód fitness lelki egészség mozgás nyár sport