notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

TV negatív hatásai

A TV nem való a hálószobába

Szélesi Ferenc
hirdetes

Manapság már minden hálószobában megtalálható a TV, azonban bele se gondolunk abba, hogy ez jótékonyan vagy éppen károsan hat az életünkre! A most következő cikkben elmondom, hogy miért kellene száműznöd a televíziót a hálódból!

Nem való a TV a hálószobába!

 

El sem tudod képzelni a hálószobádat TV nélkül, ugye? Pedig, ahogy a nevében is benne van, a hálószoba nem TV-szoba. Sokkal jobban teszed, ha inkább a nappaliban tartod a televíziódat. Tudom, most sokan mondják majd azt, hogy de én csak úgy tudok elaludni, hogyha közben meg a TV. Ez, ha hiszed, ha nem, nem így van! Ugyanis ez csak egy megszokás, berögződés, semmi más.

 

Az agyad hozzászokott ahhoz, hogy ha megy a TV, akkor aludni kell. Azonban ezen lehet és kell is változtatni. Majdnem olyan, mint a cigaretta, elhatározás kérdése, előbb-utóbb egyáltalán nem fog hiányozni elalvás előtt a televízió, sőt, azt fogod kérdezni magadtól, hogy miért nem raktad már ki hamarabb. A hálószobában sok minden jó dolog történhet az alváson kívül, nem szükséges ehhez a TV!

 

Ha nekem nem hiszel, akkor majd a következő 8 érvnek biztosan fogsz, ugyanis számos tanulmány utal arra, hogy a televíziónak semmi keresnivalója nincsen a hálószobában! Mi ebben a cikkben azokat a tanulmányokat szedtük össze, amiket több helyen is megtaláltunk, saját véleményt nem nagyon tudunk mondani, mivel nekünk soha nem volt a TV a hálószobában. Azt viszont tudom, hogy egyrészt nem hiányzik, másrészt azokat a pozitív dolgokat tapasztalom, amiket a következő oldalon felsorolok!

Nem való a TV a hálószobába!

 

Jobban tudsz aludni!


A feng shui is megmondja, hogy az elektromos dolgok zavarják a nyugodt alvást. Így nem, hogy csak a TV-nek nincs helye, de más elektromos berendezésnek sincs! Ha bekapcsolva hagyod a TV-t és úgy alszol el, akkor nem is alszol olyan mélyen, másnap ennek a hatását érezni fogod, és sokkal fáradtabb leszel, mintha teljes csendben aludtál volna!

hirdetes


Olvasás


Gondolkozz egy kicsit, mielőtt válaszolsz: mikor olvastál utoljára és mi volt a könyv címe? Nagyon furcsa, de az emberek 80 százalékának fogalma sincs arról, mikor olvasott utoljára, azt, hogy mit olvasott, főleg nem tudja. Ha viszont lefekvés előtt olvasol egy kicsit, akkor emlékezni fogsz mindenre, és jobban fogod élvezni is, mint a TV-zést, majd meglátod!


Beszélgetés


A pároddal is már csak akkor beszélgettek, amikor nem vagytok egyedül, ez a kapcsolatok legnagyobb megrontója. Ha nincs beszélgetés, akkor előbb-utóbb vége lesz a harmonikus kapcsolatnak. Nap végén mind a ketten fáradta vagytok, bementek a hálóba és bekapcsoljátok a TV-t, egymáshoz sem szóltok, mert akkor nem halljátok. Ebből elég! Vidd ki a TV-t és beszélgessetek!


Több szabad hely


Az egészségügyi hatások mellett megejtjük azt is, hogy a TV nagyon sok helyet foglal, majd, ha kivitted végre te is a nappaliba, akkor meglátod, hogy mennyi minden elfért volna ott, ahol a TV volt. Igaz ez akkor is, hogyha a falra van szerelve, ugyanis nem szoktak nagyon odapakolni az emberek akkor sem, ahol a TV van. A helyére pedig jöhetnek a jótékony hatású növények, vagy pedig sólámpa!

hirdetes

Nem való a TV a hálószobába!

 

Kevesebb por


Még egy nagyon jó ok arra, hogy megszabadulj tőle. Egészségesebb leszel, nem fogsz annyit prüszkölni és köhögni, sokkal kevesebb por lesz a szobában. A TV ugyanis valamilyen oknál fogva vonzza a port, hiába törlöd le ma, holnapra megint poros lesz


Spórolás


Rengeteg pénzt megspórolhatsz akkor, ha kiviszed a TV-t. A nappaliban ugyanis csak akkor fog menni, hogyha ott ülsz előtte, a hálóban viszont általában reggelig, mivel véletlenül elalszol mellette.


Álmatlanság


Igen, a TV okozhat álmatlanságot, főleg, hogyha olyan műsorokat néztek, amik felkavarók lehetnek. Nagyon sokan alszanak el például a hírek nézése közben, ezután pedig sokszor riadnak fel álmukban. Fontos, hogy elalvás előtt legalább fél órával ne nézzünk ilyeneket, inkább hallgassunk lágy zenét, vagy olvassunk, bújjunk össze.


Példamutatás


Ugye, a gyermekednek megmondod, hogy x óra után nem nézheti a TV-t. Ő elmegy lefeküdni, te pedig bemész a hálóba és bekapcsolod a TV-t. Érzed a képmutatást? Ez nem lesz jó példa a gyermekednek, mivel ha neked szabad, akkor neki is! Vidd ki a TV-t, nézzétek együtt, amíg lehet, aztán nyomás lefeküdni vagy olvasni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

2019-11-12

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

Rengeteg olyan munkahelyi szokásunk van, mely hosszú távon károsan befolyásolja az egészségünket, bár nekünk talán föl sem tűnik a rohanó hétköznapokban. Összegyűjtöttük, hogy mire kell odafigyelned a munkahelyeden

Minden idők legnagyobb egészség titka

2019-11-10

Minden idők legnagyobb egészség titka

A cayenne borsot gyógynövénykutatók és sok természetgyógyász a gyógynövények királya címmel illeti. Hatásai olyan sokrétűek, hogy az ember el sem hiszi, hogy egyetlen gyógynövény ennyi mindenre képes lehet. Persze ez az információt nem verik túlságosan nagy dobra, ezért csak a kitartó igazságkeresőkhöz jut el

Csakraerősítő gyakorlatok

2019-10-25

Csakraerősítő gyakorlatok

A keleti hagyományok szerint minden embernek 7 fő csakrája van, melyek lehetővé teszik a tiszta életerő felszívódását. A következőkben bemutatjuk a legjobb csakraerősítő gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod

Mi az a böjt, és miért van szükség rá?

2019-10-17

Mi az a böjt, és miért van szükség rá?

A böjt nem csak valamiről való lemondást jelent, hanem az 5-7 napig tartó tejes étkez elhagyását, sok folyadék fogyasztással. A következőkben bemutatjuk a böjt kialakulását, illetve megismerheted a böjt pozitív hatásait a szervezetre

Önbizalom növelés edzéssel

2019-10-13

Önbizalom növelés edzéssel

Tudtad, hogy naponta 45.000 – 51.000 gondolat cikázik át a fejedben? Ez kb 150 és 300 szó/perc. Akár tudatában vagyunk, akár nem, állandóan beszélgetünk magunkkal.

A modern civilizáció vadhajtásai: az evés- és testképzavarok. Az evés és testképzavarok összefüggései.

2019-09-23

A modern civilizáció vadhajtásai: az evés- és testképzavarok. Az evés és...

A pozitív testkép legtöbbünk számára az én-erő és a biztos önértékelés fontos alkotóeleme. Ha a testünk élménye negatív, esetleg egész testünkkel vagy annak egyes jellemzőivel elégedetlenek vagyunk, az negatívan hat önértékelésünkre, életminőségünkre és jó eséllyel kapcsolatainkra is.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
60 524
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 145 439
Közösség

Szótár

Biorezonancia terápia

  A biorezonancia terápia az embert körülvevő, emberi füllel, szemmel nem... Tovább

Ízületi mozgékonyság

  Azon motoros képesség, amely lehetővé teszi, hogy valamely mozgást nagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.9

edzésmódok egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás éhezés élelmiszer