notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

TV negatív hatásai

A TV nem való a hálószobába

Szélesi Ferenc
hirdetes

Manapság már minden hálószobában megtalálható a TV, azonban bele se gondolunk abba, hogy ez jótékonyan vagy éppen károsan hat az életünkre! A most következő cikkben elmondom, hogy miért kellene száműznöd a televíziót a hálódból!

Nem való a TV a hálószobába!

 

El sem tudod képzelni a hálószobádat TV nélkül, ugye? Pedig, ahogy a nevében is benne van, a hálószoba nem TV-szoba. Sokkal jobban teszed, ha inkább a nappaliban tartod a televíziódat. Tudom, most sokan mondják majd azt, hogy de én csak úgy tudok elaludni, hogyha közben meg a TV. Ez, ha hiszed, ha nem, nem így van! Ugyanis ez csak egy megszokás, berögződés, semmi más.

 

Az agyad hozzászokott ahhoz, hogy ha megy a TV, akkor aludni kell. Azonban ezen lehet és kell is változtatni. Majdnem olyan, mint a cigaretta, elhatározás kérdése, előbb-utóbb egyáltalán nem fog hiányozni elalvás előtt a televízió, sőt, azt fogod kérdezni magadtól, hogy miért nem raktad már ki hamarabb. A hálószobában sok minden jó dolog történhet az alváson kívül, nem szükséges ehhez a TV!

 

Ha nekem nem hiszel, akkor majd a következő 8 érvnek biztosan fogsz, ugyanis számos tanulmány utal arra, hogy a televíziónak semmi keresnivalója nincsen a hálószobában! Mi ebben a cikkben azokat a tanulmányokat szedtük össze, amiket több helyen is megtaláltunk, saját véleményt nem nagyon tudunk mondani, mivel nekünk soha nem volt a TV a hálószobában. Azt viszont tudom, hogy egyrészt nem hiányzik, másrészt azokat a pozitív dolgokat tapasztalom, amiket a következő oldalon felsorolok!

Nem való a TV a hálószobába!

 

Jobban tudsz aludni!


A feng shui is megmondja, hogy az elektromos dolgok zavarják a nyugodt alvást. Így nem, hogy csak a TV-nek nincs helye, de más elektromos berendezésnek sincs! Ha bekapcsolva hagyod a TV-t és úgy alszol el, akkor nem is alszol olyan mélyen, másnap ennek a hatását érezni fogod, és sokkal fáradtabb leszel, mintha teljes csendben aludtál volna!

hirdetes


Olvasás


Gondolkozz egy kicsit, mielőtt válaszolsz: mikor olvastál utoljára és mi volt a könyv címe? Nagyon furcsa, de az emberek 80 százalékának fogalma sincs arról, mikor olvasott utoljára, azt, hogy mit olvasott, főleg nem tudja. Ha viszont lefekvés előtt olvasol egy kicsit, akkor emlékezni fogsz mindenre, és jobban fogod élvezni is, mint a TV-zést, majd meglátod!


Beszélgetés


A pároddal is már csak akkor beszélgettek, amikor nem vagytok egyedül, ez a kapcsolatok legnagyobb megrontója. Ha nincs beszélgetés, akkor előbb-utóbb vége lesz a harmonikus kapcsolatnak. Nap végén mind a ketten fáradta vagytok, bementek a hálóba és bekapcsoljátok a TV-t, egymáshoz sem szóltok, mert akkor nem halljátok. Ebből elég! Vidd ki a TV-t és beszélgessetek!


Több szabad hely


Az egészségügyi hatások mellett megejtjük azt is, hogy a TV nagyon sok helyet foglal, majd, ha kivitted végre te is a nappaliba, akkor meglátod, hogy mennyi minden elfért volna ott, ahol a TV volt. Igaz ez akkor is, hogyha a falra van szerelve, ugyanis nem szoktak nagyon odapakolni az emberek akkor sem, ahol a TV van. A helyére pedig jöhetnek a jótékony hatású növények, vagy pedig sólámpa!

hirdetes

Nem való a TV a hálószobába!

 

Kevesebb por


Még egy nagyon jó ok arra, hogy megszabadulj tőle. Egészségesebb leszel, nem fogsz annyit prüszkölni és köhögni, sokkal kevesebb por lesz a szobában. A TV ugyanis valamilyen oknál fogva vonzza a port, hiába törlöd le ma, holnapra megint poros lesz


Spórolás


Rengeteg pénzt megspórolhatsz akkor, ha kiviszed a TV-t. A nappaliban ugyanis csak akkor fog menni, hogyha ott ülsz előtte, a hálóban viszont általában reggelig, mivel véletlenül elalszol mellette.


Álmatlanság


Igen, a TV okozhat álmatlanságot, főleg, hogyha olyan műsorokat néztek, amik felkavarók lehetnek. Nagyon sokan alszanak el például a hírek nézése közben, ezután pedig sokszor riadnak fel álmukban. Fontos, hogy elalvás előtt legalább fél órával ne nézzünk ilyeneket, inkább hallgassunk lágy zenét, vagy olvassunk, bújjunk össze.


Példamutatás


Ugye, a gyermekednek megmondod, hogy x óra után nem nézheti a TV-t. Ő elmegy lefeküdni, te pedig bemész a hálóba és bekapcsolod a TV-t. Érzed a képmutatást? Ez nem lesz jó példa a gyermekednek, mivel ha neked szabad, akkor neki is! Vidd ki a TV-t, nézzétek együtt, amíg lehet, aztán nyomás lefeküdni vagy olvasni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezzel az öt lépéssel véget vethetünk egy mérgező kapcsolatnak

2019-09-12

Ezzel az öt lépéssel véget vethetünk egy mérgező kapcsolatnak

Hogyan szabadulhatunk meg egy mérgező kapcsolatból? Segítségképpen íme öt gyakorlati lépés Philip Zimbardo és Rosemary Sword szociálpszichológusok Időperspektíva-módszer a gyakorlatban című könyvéből.

A stressz okozza a gyomorfekélyt? – Tíz

2019-09-11

A stressz okozza a gyomorfekélyt? – Tíz "gyógyító" mítosz

Az utóbbi évtizedekben számos teória, alternatív gyógymód született, amely sokszor még az orvostudomány alaptételeit is megkérdőjelezi. Sokszor gyógyítatlan betegségeknél, gyakran a rák esetében bukkannak fel az univerzális csodaszer-elméletek.

Mitől is vagy igazán nő?!

2019-09-02

Mitől is vagy igazán nő?!

Ahhoz, hogy valaki nőies legyen, elég pár ruha, némi pipere és egy jól belőtt haj.

Lebegéstartály: „negyven perc felért ötórányi mély alvással”

2019-08-28

Lebegéstartály: „negyven perc felért ötórányi mély alvással”

Ki ne vágyna tökéletes nyugalomra, ha csak rövid időre is? Egy jónéhány évtizede létező módszer, amely már itthon is elérhető újfajta felfrissülést ígér. Nem kell hozzá más, mint egy speciális tartály testmeleg sós vízzel, ahol teljes csönben és sötétségben lebeghetünk.

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

2019-08-19

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

A legtöbb nő sajnos nem rendelkezik elég önbizalommal. Pedig mindegyikük gyönyörű és különleges kortól, testalkattól függetlenül. A következőkben adunk néhány hasznos, mégis egyszerű tanácsot, melyek segítségével növelheted az önbizalmadat!

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

2019-08-07

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

A belőle fakadó és benne átfolyó Hit, Álom és Szeretet, mely képes arra, hogy megtartsa a legnehezebb terheket, és támaszul szolgáljon A Férfinak.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
84 075
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 905 810
Közösség

Szótár

Finn szauna

  Alapvető jellemzője a magas hőmérséklet, 80 Celsius fok, alacsony páratartalommal... Tovább

Csalán

Latin neve: Urtica dioica   Eredete, élőhelye   Európában őshonos,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.9

edzésmódok egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás éhezés élelmiszer