notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Természetes édesítőszerek + egy fincsi recept!

hirdetes

Természetes édesítőszerek + egy fincsi recept!

Puskás Rékka

Az élelmiszeripar az édes íz fokozása érdekében különböző szempontok alapján finomítási eljárásokat alkalmaz, amelyeknek a szervezetre ható előnytelen hatásai közismertek. Táplálkozásbiológiai szempontok alapján vizsgálva a finomított ipari cukrok élettani hatása nem azonos a természetes, finomítatlan édesítőkével.
 

Ismerd meg a kókusz cukrot!

A finomított és mesterségesen gyártott cukorban nem találhatók meg a fontos ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, amelyek részt vállalnak, sőt esetenként vezető, irányító szerepet töltenek be a cukoranyagcserében és az inzulinszint stabilizációjában.

Természetes édesítők

Ezzel szemben a természetes édesítők, amelyek a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készülnek, megőrzik a szervezet számára hasznos és jótékony hatásukat.
Hazánkban is felfedezték már a kókuszcukor és a kókusznektár szirup különleges előnyeit, melyek közül említendő aminosav, vitamin, nyomelem és komplex ásványi anyag tartalmuk.

hirdetes

Kókuszcukor

A kókuszcukor, mint édesítő esetében az is rendkívüli, hogy a magas inulintartalom mellett, úgy, mint a kókusznektár szirup is az alacsony glikémiás indexű (GI 35) élelmiszerek közé tartozik.

A 100% tisztaságú kókuszcukor finomítatlan természetes édesítő, amely kizárólag a kókuszpálma nektárjából a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készül. A feldolgozási folyamat során nem kevernek hozzá más típusú gyengébb minőségű pálma vagy nádcukrot. Előállítása során a friss nektárt melegítik, ez által párologtatják addig, amíg a nedvesség elpárolog és cukorkristályok alakulnak ki.

hirdetes

Fontos tudni, hogy a kókuszcukrot és a pálmacukrot használják egymás szinonimájaként, viszont a kettőt nem szabad összekeverni, mert jelentősen különböznek egymástól. A pálmacukrot a Palmira pálmából (Borassus flabellifer) nyerik, a kókuszcukor pedig a kókuszpálmából (Cocos nucifera), ami nagyon fontos különbség, mert más pálmacukrok nem a fent említett tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint GI számuk is magasabb.

Még nincs vége, a következő oldalon többek között egy fincsi recept is vár! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Kálium

A kálium a makroelemek közé tartozik és a három legfontosabb olyan ásványi anyag közé... Tovább

B7-vitamin

 Neve a német Haut szóból származik (jelentése bőr), mivel hiánya bőrbetegséget,... Tovább

Tovább a lexikonra
cukor édesség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer recept