notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan segíti a fogyást a pozitív gondolkozás?

hirdetes

5 módszer a pozitív gondolkodás (és a fogyás) erejének fejlesztésére

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó
Pozitív gondolkodás a fogyásért

3)Gondolkodj hosszú távon

Amikor életmód-változtatást hajtunk végre a fogyás elérése érdekében, valószínűleg nem fogunk azonnali eredményeket látni a mérlegen vagy a tükörben. Rövid távon a túl sok elvárás meghiúsulhat, ami megkérdőjelezheti céljaink elérését. Ha leereszkedünk azért, mert nem észlelünk azonnal változásokat, [ez] csökkentheti az egészségesnek való felfogásunkat.

 

Ahelyett, hogy magadban kételkednél, emlékeztesd magad a változásokra, amelyek a helyes úton vezetnek. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy az egészséges életmód kis lépésekben történik, ami segíthet abban, hogy pozitív maradj és jó úton haladj.

 

4)Szeresd magadat!

Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor valószínűleg a legkeményebb kritikusod vagy, aki visszaléphet. Gondolj arra a személyre, akivel a legjobban törődsz ezen a világon, és képzeld el, ahogy ezt elmondod neki: Nem vagy elég elkötelezett ahhoz, hogy sikeres legyél ezzel az étrenddel. Nincs jó formád és lusta vagy. Ismét kudarcot vallasz - Nem mondanád ezt szeretteidnek, igaz? Akkor miért mondjuk újra és újra magunknak?

hirdetes

 

Ha tudatosan támogatóbb belső párbeszédet alakítasz ki, akkor valószínűbb, hogy úgy gondolod, hogy el tudod érni a magad számára kitűzött étrend- és testmozgási célokat. Újra kell programoznod az agyad, hogy abbahagyja az érzelmi hajtóerőket, és elkezdje használni a stratégiai döntéshozatalt. Ha szándékosan emlékezteted magad, hogy meg tudod csinálni, és hogy a helyes úton haladsz, az azt eredményezi , hogy feladat-orientált leszel, és nem mentséget keresel majd.

5)Gondolkozz fordítva

 

hirdetes

Ha úgy gondolod, hogy kudarcra vagy ítélve, mert korábban kudarcot vallottál, akkor valószínűleg újabb csalódást okozol. Az önmegvalósító prófécia az az eset, amikor egy személy tudattalanul előrejelzést vagy hitet valósít meg annak az egyszerű ténynek köszönhetően, hogy azt várja.

Megfordíthatod az ilyen típusú hibás gondolkodást azáltal, hogy újradefiniálod a gondolkodási mintáid, és létrehozol egy pozitív, segítőkész, önmegvalósító próféciát. Ha úgy gondolod, hogy aktív ember vagy, akkor nagyobb valószínűséggel mész edzeni is. Ha úgy gondolod, hogy egészséges eszel, akkor valószínűleg táplálóbb döntéseket hozol a következő étkezés alkalmával .A pozitív szellemi hozzáállás óriási hatással lehet a sikerre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Enzim

A szervezet által előállított, fehérje természetű anyagok, amelyeknek fő feladata a... Tovább

B7-vitamin

 Neve a német Haut szóból származik (jelentése bőr), mivel hiánya bőrbetegséget,... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő egészséges életmód