notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan segíti a fogyást a pozitív gondolkozás?

hirdetes

5 módszer a pozitív gondolkodás (és a fogyás) erejének fejlesztésére

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

A saját egészségednek pozitív felfogása és az egészséges szokásaidba vetett bizalom lehet a titkos fegyver, amelyre szükség van a céljaid eléréséhez. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a férfiak és a nők hasonlóképpen érzékelik az egészséges étrend fenntartására való képességüket, ám a nők kevésbé voltak magabiztosak, mint a férfiak abban, hogy képesek-e fenntartani fizikai aktivitásukat az idő során, annak ellenére, hogy a férfiak több egészségügyi problémát jelentettek, mint például a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint.

Pozitív gondolkodás a fogyásért

A tanulmány azonban azt mutatja, hogy nemen kívül, a pozitív önértékelés segíthet a kívánt eredmények elérésében. A gondolkodásod a kulcsa. Tevékenységeinket és viselkedésünket erősen befolyásolják gondolataink és hogy mennyire bízunk magunkban. Ha mentálisan aktívnak látjuk magunkat és [élvezzük] az egészséges táplálkozást, akkor sokkal valószínűbb, hogy részt veszünk ezekben a tevékenységekben, és olyan szokásokká alakítjuk őket, amelyek befolyásolják általános egészségünket és jólétünket.

Ha nem szoktál pozitívan gondolkodni egészségi állapotodról vagy magabiztosan érezni magad az egészséges életmód fenntartására való képességedben, próbáld ki a következő stratégiákat:

hirdetes

 

1)Bízz magadban!

Ha valóban hiszel abban, hogy el tudod érni céljaid, akkor sokkal előrébb juthatsz. Gyakran azt mondják, hogy az észlelés minden, mert érzékelésünk valóban az igazság vagy a valóság. Ha úgy gondoljuk, hogy aktívak és egészségesek vagyunk,inkább gondolkodunk, hiszünk és cselekszünk olyan módon, amely támogatja a jó egészséget.

 

2)Képzeld el mire vágysz!

Ha megpróbálod elképzelni, hogyan látnád magad szívesen, akkor könnyebben elérheted céljaid. Fontos, hogy konkrétak legyünk, amikor elképzeljük, hogy a célok elérése hogyan fogja befolyásolni az életünk minden területét. Milyen pozitív érzéseket és lehetőségeket okozhat fizikailag és mentálisan az egészséges érzés? Mit fog érezni a test, ha részt vesz egy olyan mozgásban, amely erősebbé teszi? Az egészség javítása lehetővé teszi, hogy jobban összpontosíts a munkára, vagy aktívabb szülő legyél a gyerekeiddel?

hirdetes

 

Ráadásul az étrend és a testmozgás céljainak esetleges akadályainak megjelenítése, valamint az ezen lehetséges akadályok leküzdésének módjai segíthetnek a kihívásokkal szembeni küzdelemben. Ez nagyobb valószínűséget fog elérni arra, amit elértél, és előmozdítja a motivációt a nehézségek leküzdésére, amelyek akadályozzák a célok elérését.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Horoszkóp

A horoszkóp eredetét keresve több ezer évet kellene visszautazni a történelemben, bár egyes... Tovább

Kreatin táplálékkiegészítők

  A kreatin az ételekben és a szervezetünkben is természetesen megtalálható aminosav... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő egészséges életmód