notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mellizom-edzés fekvőtámaszok nélkül – mutatjuk, hogyan csináld!

hirdetes

Mellizom-edzés fekvőtámaszok nélkül – mutatjuk, hogyan csináld!

Sz.F.
Mellizom-edzés fekvőtámaszok nélkül – mutatjuk, hogyan csináld!

Súlyzózás hanyattfekvésben

A padló egy stabil alapot nyújt a válladnak, a könyöködnek és felkarodnak. Mivel egyszerre csak egy oldalon kell emelgetned, így afféle bónuszként a ferde hasizmokat is megdolgoztatod majd a gyakorlatokkal. Először feküdj hanyatt egy szőnyegre vagy kiterített szivacsra. Az egyik kezeddel fogj meg egy közepes súlyú súlyzót, a másik karodat pedig pihentesd magad mellett kinyújtva a padlón, tenyérrel lefelé. Hajlítsd be a súlyzós könyöködet 90 fokban, a felkarodat eközben pihentesd a padlón.

A csuklód maradjon végig egyenes. Nyomd fel a súlyt úgy, hogy a karodat kiegyenesíted, hogy a csuklód a könyököd felett, az pedig a vállad felett legyen. Tartsd fent egy pillanatig a súlyt, majd óvatosan ereszd vissza a karod és hajlítsd be a könyöködet, hogy visszatérj a kezdő pozícióba. Összesen 16 emelést végezz, majd válts át a másik karodra. Nehezítés: Használj nehezebb súlyt és csökkentsd az emelések számát 10-re karonként. A gyakorlat így izomállóképesség-javításból erősítő gyakorlattá változik.

hirdetes

Tárogatás

A tárogatás kiváló gyakorlat a mellizmok megdolgoztatására. Otthon egy gumikötél segítségével végezheted őket hatékonyan, csak keress egy falat, aminek neki tudsz támaszkodni háttal. A legtöbb edzőteremben találkozhatsz olyan gépekkel, amelyek külön erre a gyakorlatra vannak kitalálva. Ha azonban otthon szeretnéd végezni a tárogatást, akkor a következőket kell tenned…

hirdetes

Fogd meg egy közepes erősségű gumikötél két végét, majd emeld a kötelet a hátad mögé. Tartsd ki a karjaid két oldalra, enyhén behajlított könyökökkel és előre néző tenyerekkel. A lábaid nagyjából 60 cm-re legyenek a faltól, a feneked, a hátad és a vállaid viszont támaszkodjanak rajta. A könyökeidet továbbra is enyhén behajlítva hozd előre mindkét karodat és próbáld összeérinteni őket a mellkasod előtt. Tartsd meg ezt a pózt egy pillanatig, majd óvatosan, lassan tárd szét újra a karjaidat magad mellé (eközben folyamatosan megtartva ugyan azt a könyökhajlítást). Összesen 16 ismétlést végezz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Bemelegítés

  Minden súlyzós edzés előtt szükséges, módja kardió gépen végzett 5-10 perc laza... Tovább

E-vitaminok

Az E-vitaminok   Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-,... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás