notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legfontosabb választàs az életünkben‼

hirdetes

Legfontosabb választàs az életünkben‼

vitalzone.hu
hirdetes

Egy neurológus, aki a döntéshozatali folyamatot vizsgálja, rávilágított, mi a legfontosabb választás az életünkben. Moran Cerf, a Northwestern University neurológusa szerint a boldogság maximalizálásának legbiztonságosabb módja nem függ az élettapasztalatoktól, az anyagi javaktól vagy a személyes életfilozófiától.

Legfontosabb választàs az életünkben‼

Ahhoz, hogy boldogok legyünk, sokkal fontosabb szempont, hogy kivel töltjük az időnket, és ez a tanács nemcsak arra vonatkozik, hogy gondosan válogassuk meg a barátainkat, mondta Cerf a Business Insidernek. Cerf meg van győződve arról, hogy a hosszú távú boldogságot a körülöttünk lévő emberek kiválasztása befolyásolja, és ez az állítása két érvre épül.


Az első érv az, hogy a döntéshozatali folyamat fárasztó. Számos kutatás alátámasztja, hogy a döntéshozatalra szánt mentális energia korlátozott. Annak eldöntése, hogy milyen ruhát viseljünk, hol és mit együnk, milyen zenét hallgassunk, vagy mivel töltsük a szabadidőnket, mind elhasználnak abból az energiából, ami a rendelkezésünkre áll a döntéshozatalhoz.

hirdetes


A második érv az, hogy az emberek úgy vélik, személyes döntéseikkel, választásaikkal irányításuk alatt tarthatják a boldogságukat, ez azonban nem igaz. Hiszünk benne, hogy mindaddig, amíg helyes döntéseket hozunk, teljesebb, boldogabb életben reménykedhetünk. Cerf azonban elutasítja ezt az elképzelést. Véleménye szerint a döntéshozatali folyamat tele van olyan előítéletekkel, amelyek negatívan befolyásolják megítélésünket.

Gyakran félreértelmezzük az egyes élettapasztalatokat, a rosszakat jónak találjuk, és fordítva. Az érzelmek szintén befolyásolják döntéseinket, így a racionálisnak tűnő döntések irracionálisakká válnak, a szociális hatások, a társadalmi nyomás pedig arra késztethetnek bennünket, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyeket jobb lenne elkerülnünk.

 

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Mit helyettesítenek a NoCarb termékek?

2020-02-24

Mit helyettesítenek a NoCarb termékek?

A fogyókúrát és az életmódváltást az imádott ételek utáni "kísértés" vagy az anyagi problémák szakítják félbe. Most mutatok egy egyszerű és pénztárcabarát megoldást erre!

Hasznos tanácsok az immunrendszer erősítéséhez

2020-02-20

Hasznos tanácsok az immunrendszer erősítéséhez

A legyengült immunrendszer (vitamin- és mozgáshiány) miatt könnyen megbetegedhetünk! Hogy elkerüljük ezeket a kellemetlen betegségeket meg kell erősítenünk immunrendszerünket. Megmutatjuk, hogyan

Ismerjük meg a kavitációs kezelést

2020-02-19

Ismerjük meg a kavitációs kezelést

2-3 centi a kritikus részekről kezelésenként? Hogyan lehetséges ez? A kavitációs kezelés lényege, hogy a szervezetbe jutva, úgy halad át az emberi test vezetõ közegein, hogy a bõr alatti zsírsejtekkel szemben kíméletlen, miközben a környezõ szöveteket sértetlenül hagyja

A biciklizés előnyei! Nyeregbe fel!

2020-02-18

A biciklizés előnyei! Nyeregbe fel!

Bringázni szuper! Egyszerre támogatjuk vele testi és lelki egészségünket. Ha csak munkába járunk vele, már azzal is sokat tettünk egészségünkért, de igyekezzetek sűrűbben használni. Szuper program például ha barátokkal akartok csinálni valamit vagy leugra.

9 Otthoni módszer az éjszakai fogfájás csillapítására

2020-02-13

9 Otthoni módszer az éjszakai fogfájás csillapítására

A fogfájás igazán megkeserítheti mindennapjainkat, különösen az éjszaka folyamán, hiszen aludni sem tudunk tőle. Hogyan csillapítsuk fájdalmunkat az éjszaka közepén?

Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiánya?

2020-02-11

Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiánya?

A D-vitamin egy részét a bőrünk állítja elő napfény hatására. A D-hormonnak is nevezett kalciferol nem csupán a csontok egészségére, hanem az egész test működésére kihatással van.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
92 767
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
338 470
Közösség

Szótár

Aerobik

  Amerikából származó sportág, lényege a zenére végzett testmozgás, amely a test... Tovább

Kamilla

Latin neve: Matricaria recutita   Népi elnevezései: orvosi székfű, pipitér, pipiske,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 5.0

akaraterő egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás