notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legfontosabb választàs az életünkben‼

hirdetes

Legfontosabb választàs az életünkben‼

vitalzone.hu

Egy neurológus, aki a döntéshozatali folyamatot vizsgálja, rávilágított, mi a legfontosabb választás az életünkben. Moran Cerf, a Northwestern University neurológusa szerint a boldogság maximalizálásának legbiztonságosabb módja nem függ az élettapasztalatoktól, az anyagi javaktól vagy a személyes életfilozófiától.

Legfontosabb választàs az életünkben‼

Ahhoz, hogy boldogok legyünk, sokkal fontosabb szempont, hogy kivel töltjük az időnket, és ez a tanács nemcsak arra vonatkozik, hogy gondosan válogassuk meg a barátainkat, mondta Cerf a Business Insidernek. Cerf meg van győződve arról, hogy a hosszú távú boldogságot a körülöttünk lévő emberek kiválasztása befolyásolja, és ez az állítása két érvre épül.


Az első érv az, hogy a döntéshozatali folyamat fárasztó. Számos kutatás alátámasztja, hogy a döntéshozatalra szánt mentális energia korlátozott. Annak eldöntése, hogy milyen ruhát viseljünk, hol és mit együnk, milyen zenét hallgassunk, vagy mivel töltsük a szabadidőnket, mind elhasználnak abból az energiából, ami a rendelkezésünkre áll a döntéshozatalhoz.

hirdetes


A második érv az, hogy az emberek úgy vélik, személyes döntéseikkel, választásaikkal irányításuk alatt tarthatják a boldogságukat, ez azonban nem igaz. Hiszünk benne, hogy mindaddig, amíg helyes döntéseket hozunk, teljesebb, boldogabb életben reménykedhetünk. Cerf azonban elutasítja ezt az elképzelést. Véleménye szerint a döntéshozatali folyamat tele van olyan előítéletekkel, amelyek negatívan befolyásolják megítélésünket.

hirdetes

Gyakran félreértelmezzük az egyes élettapasztalatokat, a rosszakat jónak találjuk, és fordítva. Az érzelmek szintén befolyásolják döntéseinket, így a racionálisnak tűnő döntések irracionálisakká válnak, a szociális hatások, a társadalmi nyomás pedig arra késztethetnek bennünket, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyeket jobb lenne elkerülnünk.

Szerző: Suba Krisztina – Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Bazsalikom

Latin neve: Ocimum basilicum L.   Származása, élőhelye   Dél-Ázsiában,... Tovább

Túledzettség

Olyan állapot, amelynek során csökken a teljesítőképesség, és csökkennek a... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás