Krémes epres pite

Receptek

Egészséges édességek, finomságok


Krémes epres pite

Krémes epres pite

Hozzávalók:

A tésztához

 

10 dkg vaj

20 dkg liszt

6 dkg nádcukor/méz

1 tojás

fél citrom reszelt héja és leve

1/2 csomag sütőpor

1/2 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál tejföl

 

 

A töltelékhez

1/2 doboz krémsajt (kb 20-25 dkg)

1/4 bögre nádcukor/méz

1/4 tk vanília aroma

20 dkg tejszín

45 dkg fagyasztott eper (félbevágva)

 

Elkészítés:

Tészta

A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Hagy pihenni a hűtőben 30 percre. Ezután nyújtsd akkorára, mint a tepsi, amit használsz majd, majd fektesd is bele a kivajazott, kimorzsázott formába. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, 20-30 perc alatt megsül.

 

Töltelék

Egy közepes tálban kever össze a krémsajtot, vaníliát és a cukrot/mézet. Keverd, míg krémes nem lesz (mixerrel).

Add hozzá a tejszínt, majd keverd tovább, amík krémes és lágy nem lesz.

Öntsd bele a pite formába egyenletesen, majd tedd a tetejére az epreket.

Hűtsd le.

Fogyasztás előtt 10 perccel vedd ki a hűtőből. 

 

 


címkék: egészséges táplálkozás

Küldje el ismerősének!


Kapcsolódó cikkek
Édesítőszerek is hízlalnak! Akkor mi a tehendő?

Édesítőszerek is hízlalnak! Akkor mi a tehendő?

Mindig nagy gondot jelentett nálam, hogy fogyókúra alatt mivel édesítsem az italaim, ételeimet. Sok mindent hallott sok felöl és ezek mindig ellentmondásban álltak egymással. Így...

Kókuszvirág cukor a legjobb választás

Kókuszvirág cukor a legjobb választás

A kókuszvirág cukor évezredek óta használt közkedvelt édesítőszer a déli- és délkelet-ázsiai régióban, ahol igen bőséges a kínálat kókuszpálmából. A kókuszból...

Az ásványvíz egészséges, de melyik?

Az ásványvíz egészséges, de melyik? A savas vagy a szénsavmentes ajánlott?

A víz nagyon egészséges, ajánlott belőle akár napi két liter elfogyasztása. Leginkább az ásványvízből! Bár általában mindenki annyi vizet fogyaszt, amennyi neki jólesik, a...

El ne csússz egy banánhéjon!

El ne csússz egy banánhéjon!

Gyümölcsökre és zöldségekre mindenkinek szüksége van, de nem mindig tudjuk, hogy azon kívül, hogy vitamindúsak, pontosan milyen előnyökkel is jár egy-egy fogyasztása. Ha...

Mi az a ételintolerancia?

Mi az a ételintolerancia?

A tehéntej, a tojásfehérje és a búza a leggyakoribb alapanyagok, amelyek ételintolerancia miatti panaszokat váltanak ki –  több mint 6 ezer ételintolerancia létezik.

Immunrendszerünk és a stressz

Immunrendszerünk és a stressz

A stressz egy fizikai, vagy érzelmi traumára adott reakció, amely kihatással van az idegsejtek működésére, a DNS-re, illetve az immunrendszerre.

Puffadás, szélgörcsök, emésztési zavarok kínzó tünetei

Puffadás, szélgörcsök, emésztési zavarok kínzó tünetei

Ha alkalmanként jelenik meg a probléma, több tényező is felelős lehet: a gyorsan elfogyasztott étellel levegő kerülhet az emésztőrendszerbe, de ételérzékenység is állhat a háttérben.

Gluténérzékenység és az IBS! Mi a különbség?

Gluténérzékenység és az IBS! Mi a különbség?

Mi a különbség a gluténérzékenység és az IBS között? Néha még a szakembereknek is nehéz megállapítani Nagyon hasonlóak a tünetek, és ugyanúgy élik meg a betegek....

Glutén mentes tápanyagok

Glutén mentes tápanyagok

Egy autoimmun gluténérzékenységgel rendelkező esetében élethosszig gluténmentes étkezést kell tartani, ezért a bevásárlás, főzés, a konyha eszközök használata és az...

Gyulladást csökkentő ételek

Gyulladást csökkentő ételek

A gyulladás a szervezet természetes válaszreakciója egy fertőzésre vagy irritációra, amikor viszont krónikussá válik, sajnos súlyos betegségek kialakulásához vezethet. A...

Csokoládéval a szív és érrendszeri betegségek ellen?

Csokoládéval a szív és érrendszeri betegségek ellen?

A csokoládé évezredek óta fontos gyógyszer volt mindenfelé - Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában -, ahol a kakaóbab megterem. Használták a fáradtság leküzdésére, anginás...

Elsavasodás! Mire figyeljünk?

Elsavasodás! Mire figyeljünk?

Szervezetünk egészségének megőrzésében kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy a vér kémhatását a megfelelő tartományban tartsuk.