notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cukkini krémleves fetasajttal

hirdetes

Krémes cukkini krémleves fetasajttal

SFV

Arra már több alternatívát is mutattunk korábban, hogy cukkiniből milyen remek főételek készíthetők, levesreceptet azonban még soha nem hoztunk Nektek ebből a nagyszerű zöldégből. A mostani receptünk, mivel krémleves, szintén legalább olyan egyszerű lesz, mint a brokkolilevesünk volt, és az íze sem hagy majd kívánnivalót maga után!

Gyors és finom cukkini krémleves

Miért jó nekünk, ha cukkinit eszünk?

  • A cukkini 95%-a víz, így kiválóan pótolja a szervezetünk vízszükségletét. Sokféle ásványi anyagot (mangán, kálcium, magnézium, kálium, réz, foszfor, cink) és vitamint (A, B1, 2, 6, 9) tartalmaz. Folsavban és élelmi rostban is gazdag.
  • Szuper élettani hatásai vannak: 
  • Antioxidáns anyagai révén csökkenti a káros sejtmutációk előfordulását. 
  • Enyhe hashajtó, gyulladásgátló és vértisztító.
  • Védi az érfalat Béta-karotin és C-vitamin tartalmának köszönhetően. 
  • Csökkenti az asztma, a csont-ízületi és a reumatikus gyulladások kockázatát. 
  • hirdetes
  • Csökkenti a prosztatához köthető problémák esélyét.

Szuper, azt már tudjuk, hogy az jó nekünk, ha cukkinit eszünk. De szó volt itt valamiféle receptről is. Nézzük!


Hozzávalók:

  • 0,5 kg cukkini    
  • 1db tojás    
  • 2dl tejszín    
  • 1 ek olaj    
  • kapor    
  • só    
  • bors    
  • leveskocka    
  • 10dkg feta sajt


Hogyan készítsd el?

    hirdetes
  • Vágd a cukkinit kisebb kockákra, majd kevés olajon párold meg 3-4 perc alatt!
  • Öntsd fel 8dl vízzel, majd tedd bele a leveskockát és fűszerezd kevés sóval és borssal!
  • Ha a cukkini megpuhult, vegyük le a levest a tűzről és botmixer segítségével turmixoljuk össze! 
  • Ha ez sikerült, akkor adjuk hozzá a tejszínt és a tojásnak CSAK a sárgáját és mixeljük össze újra!
  • Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel újra!
  • Fetasajt kockákkal, esetleg levesgyönggyel tálalhatjuk.

Tudtad?


A francia és az olasz konyha a cukkini virágát is használja. Kecskesajttal, paradicsommal és fűszerekkel megtöltve, zsiradékban kisütve fogyasztják.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

Koleszterin

  A szervezet ezt a zsírnemű anyagot részben a táplálékból nyeri, részben pedig... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend táplálkozás