A kókuszkocka sokak kedvence, legyen szó akár cukrászdákról, akár csak szimpla pékségi reggelikről. Garantáltan mindenki oda lehet érte akár közös családi ünnepeken, akár az egyszerű hétköznapokon. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el glutén-, laktóz- és cukormentesen!
Mi szükséges a glutén- és laktózmentes kókuszkocka tésztájának elkészítéséhez?
- 7db tojás
- 7dkg eritrit
- 1kk sütőpor
- 7dkg gluténmentes liszt
Hogyan készítsük el a kókuszkocka tésztáját?
- A kókuszkocka tésztájának elkészítése mondhatni, olyan, mint egy egyszerű piskóta elkészítése.
- Első lépésként válasszuk szét a tojásokat, és a tojásfehérjét verjük kemény habbá!
- A tojássárgákat habosítsuk fel az eritrittel!
- Ezt követően a fehérjehabot és a sütőporral elkevert lisztet felváltva kanalanként adagoljuk a tojássárgájás keverékhez és keverjük el!
- A tésztát simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20x25cm), majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig!
Mi szükséges a glutén- és laktózmentes kókuszkocka bevonatának elkészítéséhez?
- 2dl kókusztej
- 5dkg eritrit
- 10dkg kókuszzsír
- 3dkg zsírszegény kakaópor
- 15dkg kókuszreszelék
Hogyan készítsük el kókuszkocka bevonatát?
- Melegítsük fel a kókusztejet, majd olvasszuk fel benne az eritritet és a kókuszzsírt!
- Ezt követően keverjük benne simára a kakaóport!
Hogyan tovább?
- Vágjuk kockákra a piskótát!
- Mártsuk bele a kockákat a kakaós krémbe, majd forgassuk meg őket a kókuszreszelékben!
- Tegyük a kész kockákat süteményrácsra!