notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kárpáti Emese, a Judo Európa-bajnokság bronzérmese - Interjú a sikertörténetéről

hirdetes

Interjú Kárpáti Emesével, a Judo Európa-bajnokság bronzérmesével

Bartók Vivien

“Nem az számít, mekkorát tudsz ütni, hanem hogy milyen keményen állod az ütéseket, miközben csak mész előre.” – Ez a mondat szerintem sokunkban megmaradt a Rocky című filmből, de talán azok tudják ezt leginkább átérezni, akik már kaptak hasonló pofont az élettől!

Interjú Kárpáti Emese, nehézsúlyú judóssal!

Kárpáti Emese neve ismerős lehet mindazoknak, akik egy kicsit is jártasak a küzdősportok világában. Emese nehézsúlyú judósként bebizonyította a lehetetlent!

A legkilátástalanabb helyzetből is képes volt felállni, ráadásul sikertörténetének talán mondhatom, hogy a legmagasabb fokára!

A fiatal sportolók hatalmas motivációja vagy! Hogyan jött a sport az életbe?

Kárpáti Emese: Mindig is mozgékony gyerek voltam, kiskoromban a testvéremet követve mentem az uszodába, így az úszás lett az első komolyabb sport az életemben, amit még Kaposváron kezdtem el. A judora 13 éves koromban váltottam át, - viszonylag későn a sporttársaimhoz képest, akik már kiskoruk óta űzik ezt a sportot- mikor édesapám visszament a bírói vizsgáját megújítani, anyukámmal lekísértük, mert kíváncsi voltam mi ez a sport egyáltalán és megtetszett.

hirdetes

Kaposváron 2013-ig judoztam, ezután Pesten folytattam a tanulmányaimat és a judot is.

hirdetes

Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb? Mi volt a legnagyobb sikerélményed a sportkarriered során?

Kárpáti Emese: Nekem erre a kérdésre minidig a legelső „nagyobb” eredményem jut eszembe, mert számomra nagyon meghatározó élmény volt. Az első ilyen az ifjúsági Európa-bajnokságon elért III. helyezés volt. Ez számomra azért ennyire jelentős, mert mikor ezt az eredményt sikerült elérni még csak 3 éve judoztam. A legnagyobb sikerélménynek, azonban az U23-as Európa-bajnokságon elért III. helyezés volt.

Ennek elég mély háttere van, mivel körülbelül kicsit több, mint fél évvel a verseny előtt kiderült, hogy elég komoly hátsérülésem van, a gerincemmel.

Ezután sokat gondolkodtam, hogy mi legyen, de mivel utolsó éves voltam, mindenképpen meg szerettem volna próbálni elindulni a versenyen, amennyiben ez lehetséges, így félév gyógytorna következett. A versenyre nagyjából 3 hónapom maradt felkészülni, a judoba visszaállással együtt. Ez az időszak elég megpróbáltató volt számomra, mind mentálisan, mind fizikálisan, ezért mindig örömmel gondolok vissza rá, hogy ilyen helyzetből is sikerült felállnom és továbbmenni.

A következő oldalon folytatódik az interjú Kárpáti Emesével, ne felejts el lapozni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

BMI

Az, hogy valaki túlsúlyos vagy elhízott, a BMI (body mass index vagy testtömeg-index)... Tovább

Bulémia

Mély lelki válságban előforduló, kórosan fokozott étvágy, amely csupán táplálkozással... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód fogyás sport verseny