notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi a legjobb módszer az izomépítéshez?

hirdetes

Izmosabb akarok lenni. - Mi a legjobb módszer az izomépítéshez?

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

Van egy dolog, ami a bolygó minden izmos emberében közös.

Ez nem a jó genetika.

(A jó gének segítenek, de rengeteg ember hatalmasra nőtt anélkül, hogy megáldották volna vele születéskor.)

Nem is az, hogy valamennyien csak az edzőteremben élnek, és semmi mást nem csinálnak, vagy valamilyen varázslatos edzést követnek. (Az izomépítés során sokféle megközelítés - kevés ismétlés / nagy súly, sok ismétlés / alacsony súly, szettek, szuperszettek, és a többi és a többi - működhet. Nincs olyan, hogy a „legjobb”.)

És nem is az, hogy a teljesítménynövelő szereket szednek. (Természetesen is rengeteg izmot tudunk magunkra szedni - bizonyítékként nézzük csak meg bármelyik naturál testépítő versenyt).

A közös dolog a következő:

 

Türelem.

 

Nem ez a várt válasz? Éppen ezért fontos, hogy türelmesek legyünk.

Izmosabb akarok lenni

A probléma a tömegnövelés és fogyasztás során

Először: amikor a legtöbb ember az izmok építésére törekszik, akkor egy olyan szakaszon megy keresztül, ahol sokat esznek és sokat edzenek. Ezt nevezik tömegnövelésnek.

Ezután néhány hét vagy hónap után váltanak. Lehet, hogy magabiztosak lesznek a megszerzett méret miatt vagy épp azt gondolják, hogy kövérnek látszanak. Tehát visszaszorítják a kalóriát, és megváltoztatják edzésüket, hogy megpróbálják elégetni a zsírt. Ezt a fázis a fogyasztás.

A legtöbb ember oda-vissza ugrál e két szakasz között - tömegelés és fogyasztás,  tömegelés és fogyasztás - anélkül, hogy valódi előrelépés lenne. Miért? Mivel minden új szakasz megváltoztatja az előző sikerét.

hirdetes

A test azonosul egy bizonyos tömeggel, majd ellenáll a változásoknak. Ez az egyik oka annak, hogy a fogyás - és a fogyás elkerülése - ilyen nehéz lehet. De a koncepció az izomnövekedésre is vonatkozik. A tested hozzászokott ahhoz, hogy bizonyos súlyú legyen. Ha ezt edzésen változtatod meg, akkor intézkedéseket fog hozni, hogy visszatérjen ahhoz, amilyen volt - kivéve, ha azt tanítod meg neki, hogy ez az izmosabb súly az új normál.

Ennek a legegyszerűbb módja, ha a fogyasztási időszakban könnyítjük az edzéseinket és egy izokalorikus étrendet követünk, ami azt jelenti, hogy annyi kalóriát próbálsz enni, amennyire szükséged van, de nem többet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Energia leadás

A szervezet az energia döntő részét anyagcsere révén adja le, de energiát használ fel az... Tovább

B9-vitamin

Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak,... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás fitness