notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egészséges, gyógyító élelmiszereink

hirdetes

Egészséges, gyógyító élelmiszereink

Kövesdi Diana

Egyre több kísérlet ad bizonyosságot afelől, hogy súlyosabb betegségek megelőzésében, gyógyításában is döntő szerepet játszanak elfogyasztott ételeink.

Természetes csodaszereink

Ebben a cikkben szeretnék megmutatni néhány olyan természetes tápanyagot amelyek jótékony hatása bizonyított, és elismert. 


Zab

Fogyasztásával csökkenthető a szervezet koleszterinszintje s ezzel a szívbetegségek és a szélütés kockázata. A zabban nagy mennyiségben található rostanyag apró szivacsként működik, mely a koleszterint magába szívva távozik a szervezetből. Egy másik nagy előnye, hogy a rostok hosszantartó teltségérzetet nyújtanak, így fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Magas rosttartalmuk egészséges bélműködést eredményez, megakadályozza a kínzó székrekedés kialakulását. Nagy előnye, hogy hazai gabona, így a magyar ember étrendjébe kiválóan beilleszthető, csak sokan sajnos nem tudnak létezéséről. Legegyszerűbb formája a zabkása, de köretként vagy önmagában párolt zöldséggel is fogyasztható. Édes változata remek édesség, érdemes a gyerekeket csoki és cukorka helyett rászoktatni.

 

      



Lenmag

Magyar kultúrkörben talán a legnagyobb kultúrával rendelkező gyógynövény. Egyike azoknak a gabonafajtáknak, melyek közkedvelt alkotóelemei egyre több kenyérnek, műzlinek és számos más pékárunak. A lenmag tartalmaz egyrészt olyan hasznos rostokat, melyek a szervezetbe kerülve, kisöprik a koleszterint az érfalakból, másrészt olyan anyagokat, melyek a legújabb kísérletek szerint segítenek a rák megelőzésében. Használható még székrekedés és pikkelysömör kezelésénél is és csökkenti a szívinfarktus veszélyét.

hirdetes
 

Természetes csodaszereink

Szőlő

Egyik természetes, egészséges káliumforrásunk. Napi kétcsészényi szőlőlé csökkenti a véralvadásos megbetegedéseket, többek közt a szívbetegségek okozóját. A piros és fekete szőlő héjában és magjában olyan értékes antioxidáns hatású vegyületek találhatók, melyek a szabad gyököket közömbösítve megelőzhetik a különböző rákos betegségek kialakulását.



Alga

Nem megalapozatlanul nevezik az 'Új évezred fehérjéjének! Fantasztikus hatása nem annyira a sokunk szervezetéből hiányzó jódnak, illetve magas vitamin- és ásványanyag tartalmának köszönhető, hanem sokkal inkább méregtelenítő hatásának. A barna- és vörös mélytengeri alga bizonyítottan az egyetlen olyan szer a világon, mely 100%-ig képes kitisztítani szervezetünkből a lerakodott mérgező nehézfémeket. Az algák másik egyedülálló értéke, hogy ötvözik az állati és növényi fehérjék tulajdonságait, így az emberi szervezet számára tökéletes szintézist nyújtanak. Könnyen és jól emészthetők.

hirdetes



Ginzeng

A kínaiak már 4000 éve használják ezt a varázslatos erővel bíró gyökeret, mely növeli életenergiánkat, és ellenállóvá tesz. Erősíti immunrendszerünket, idegrendszerünket, segít leküzdeni a testi-lelki fáradságot, gyulladáscsökkentő hatású, fokozza a máj méregtelenítő funkcióját, véd a sugárzás és a fertőzések ellen. Igen előnyös a különféle rákellenes terápiákban. Egy valódi, nemes gyökér akár 500 éves korában is fogyasztható!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Glükóz

A glükóz nem más, mint vércukor, hétköznapi néven szőlőcukor. A glükóz olyan cukor,... Tovább

Rostok

  A rostok a legösszetettebb szénhidrát-félék. Ezek nem emészthető növényi anyagok... Tovább

Tovább a lexikonra