notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 ok, amiért a sikeres emberek még mindig határidőnaplóba jegyzetelnek- a papír határidőnaplók 5 legnagyobb előnye

hirdetes

5 ok, amiért a sikeres emberek még mindig határidőnaplóba jegyzetelnek

VN

Csúcsszuperebbnél is csúcsszuperebb telefonos alkalmazások, ezerféle naptárfunkcióval, emlékeztetőkkel, meg minden olyannal, ami azt gondolnánk, hogy sokkal alkalmasabbá teheti az okoskütyüket a határidőnaplók funkciójának a betöltésére, mint egy notesz, de a sikeres emberek még mindig kézzel jegyzetelnek. Miért? Mutatunk rá 5 okot!

Papír határidőnapló előnyei

#1. Egy határidőnaplót mindenre használhatsz

Mai rohanó világunkban nem csak egy dolgon van a fókusz, nemcsak a napi feladatokra kell odafigyelni, hanem minden másra: család, barátok, egyéb kapcsoltok ápolása, önfejlesztés, egészséges életmód, hosszútávú célkitűzések, és még sokáig sorolhatnánk. Tehát egy olyan komplex dolog ez a határidőnaplósdi téma, hogy nagyon könnyen el lehet benne veszni. Szerencsére van egy kifejezetten fejlődni vágyóknak kifejlesztett kis könyv, ami mutat némi hasonlóságot a határidőnaplókkal, de jóval több ennél. Rengeteg inspiráló gondolton túl, okosító tanácsokat is tartalmaz, mindenfelé fejlesztő feladatot, a napok megtervezését is sokkal komplexebben lehet lebonyolítani, mint egy egyszerű naptárban, és ami a legfontosabb, hogy célokat lehet megfogalmazni. Méghozzá elérendő célokat, aminek véghezviteléhez a Nap Tervező nagyon jó segítség lesz majd. A funkciókról bővebben ITT olvashattok, ahol akár meg is rendelhetitek a kis tervezőtöket, hogy ti is sikereket érjetek el. Ráadásul akármikor elkezdhetitek, nemcsak január első napján! Talán két fontos gondolatot emelnék még ki, amit a tervező is említ, az egyik a kedvenc idézetem: „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja melyik kikötőbe tart!” . A másik pedig, hogy összesen 900 hónapunk van (10-85 éves korig) megvalósítanunk magunkat, ha az elmúlt 2 hónapban nem csináltál semmit, akkor 2 hónappal kevesebb! 

hirdetes

#2. A kézírás fontossága

Digitalizáció ide vagy oda, kézzel írni igen is tudni kell, mert nagyon hasznos! Számos tanulmány foglalkozott az utóbbi időkben ezzel a témával, és mind-mind a kézírás fontossága mellett tette le a voksot, egyértelműen kiderült, hogy a kognitív folyamatokra fejlesztően hat, ez tudományosan neurobiológiai úton magyarázható. Kézírás közben nemcsak kezünket mozgatjuk, hanem valóságos kreatív munkát végzünk, miközben finoman formázzuk, gömbölyítjük a vonalakat. 

#3. Az írás megmarad… 

Ez az előzőpontban említett megemelkedett agyi aktivitás magyarázza azt is, hogy amit leírunk, azt jobban megjegyezzük, és már el is jutottunk a lényeghez: írd le és jegyezd is meg egyszerre!  Egy nemrégiben, a koronavírus okozta digitális oktatás alatt lefolytatott kísérlet is ezt igazolta: hosszú távon a digitális módon megszerzett tudásban romlás mutatkozik. Hiába hatékonyabb a billentyűzet püfölése rövid távon, hosszan távon a kézírás a nyerő!

#4. A határidőnapló nemcsak emlékeztetők helye

hirdetes

Egy határidőnapló nem korlátoz le senkit, gyakorlatilag ötletek tárháza. Nem csak egy pont van keddre, ahova beírhatod az aktuális feladataidat, hanem éves terveket is készíthetsz, jegyzetelhetsz ötleteket, visszalapozhatsz, sőt előre is, az egészet könnyedén átláthatod, átnézheted. Egy határidőnaplóval a kezedben megtervezheted az egész életedet!  „Van a klasszikus, önfejlesztő körökben aranyba foglalt és bekeretezett történet arról, hogy egy osztályban a Harvardon megkérdezték kik rendelkeznek világos LEÍRT célokkal és húsz év múlva azt tapasztalták, hogy az a 3%, akik rendelkeztek velük, sokkal sikeresebbek lettek, mint a többi 97% összesen.”

#5. Határidőnaplót vezetni egy igazi terápia

A legtöbb ember a számítógép és telefonja előtt tölti el a nap legnagyobb részét, a sok kékfény után valóságos terápia egy noteszt megfogni, és ebbe írogatni. Terveket szőni, elvégzett feladatokat kipipálni, látni az előrehaladást. És higgyétek el a kreatívitásostok is elő fog törni a fehér lapok láttán, sokkal jobban, mintha egy applikációba szeretnétek belesűríteni a gondolataitokat. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

Cellulit

  A cellulit vagy más néven narancsbőr a bőr göröngyös, narancshéjra emlékeztető... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok egészség egészséges életmód életmód étrend