notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen előnyei és vannak a fog implantátumnak? Ezek a fog implantátum előnyei , fog implantátum tudnivalók

hirdetes

Milyen előnyei vannak a fog implantátumnak?

VN

A fogpótlás egyik legnépszerűbb módja a fogászati implantátum használata. A fogászati implantátumok annyi fogat helyettesíthetnek, amennyire szüksége van, és számos előnnyel jár. De mik ezek az előnyök? Miért érdemes ezt a fogpótló eljárást választani? Mutatjuk a szakszerű választ.

Ezek a fog implantátum előnyei

A fog implantátumok előnyei

Az implantátumok számos előnnyel járnak a híddal vagy a műfogsorral szemben is, természetesen figyelembe véve a kezelés célját. Mutatjuk is a fogászati implantátumok előnyeit!

#1. A fog implantátum tartós megoldás

A fog implantátumok titánból készülnek, ami nem csak hihetetlenül erős, de biokompatibilis is. Ez azt jelenti, hogy az állkapocs új csontot növeszt az implantátum körül, miután behelyezték, és szilárdan a helyén tartja, mint a természetes fog gyökerét. Bár az implantátumokhoz rögzített pótfogak elhasználódnak, és néhány év elteltével ki kell cserélni, az alatta lévő implantátum rendkívül tartós, és megfelelő gondozás mellett általában egy életen át kitart.

#2. A fog implantátum természetes hatást eredményez

Bár egy protézis is képes a természetes fogakhoz hasonlóan kinézni, de előfordulhatnak olyan problémák, mint a fogsor elcsúszása, kattanó hangok kibocsátása vagy a beszéd befolyásolása. Ezek a hátrányok elkerülhetők az implantátumokkal, amelyek helyettesítik az íny alatti támasztó foggyökeret, valamint a feletti koronát. Sok implantátummal rendelkező ember azt is tapasztalja, hogy az evés és a beszéd természetesebbnek tűnik, a pótfog erőssége és stabilitása hasonló az egészséges természetes fogakhoz.

#3. A fog implantátummal azt eszel, amit akarsz

hirdetes

A fentiből egyenesen következik, hogy fog implantátummal nem kell többször meggondolnod, hogy ehetsz-e valamit, nem kell lemondanod a legfinomabb ételekről. Míg más fogpótlással a fogorvos rendszerint javaslatot tesz, hogy kerülj bizonyos ételeket, amelyek miatt károsodhatnak vagy kilazulhatnak a pótlások, különösen a kemény, ropogós, rágós és ragacsos ételeket, addig az implantátum mellett nem fenyeget ilyen veszély. A fogpótlással ellátott fogpótlás a helyén marad, nem mozdul el, így nem kell lemondanod kedvenc ételeidről. Azonban azt ki kell emelnünk, hogy a cukor továbbra sem tesz jót nemcsak a pótlásnak, hanem a fogaknak sem! A cukor táplálja a lepedékben lévő baktériumokat, és fogszuvasodáshoz és fogínybetegséghez vezethet, ami befolyásolhatja az implantációs kezelések sikerét is, valamint az eredeti fogak állapotát.

Fog implantátum Budapesten  a legmodernebb eljárásokkal a Dentorho Fogászat barátságos rendelőjében is elérhető. Ahol nemcsak profi, hanem egyben nagyon kedves kiszolgálásban lesz részed. A teljes folyamat a legmodernebb módszerekkel történik, biztonságosan. Nemcsak a kezelések során, hanem a gyógyulási folyamatban is számíthatsz a fogorvosok segítségére.

#4. A fog implantátumokkal megelőzhető a fogvesztés

A fogakat az állkapocs tartja meg, de ez fordítva is igaz. Ha elveszítjük a fogunkat, az alatta lévő csont már nem stimulálódik a regenerációra, és idővel romlásnak indulhat. Több foghiány esetén ez az állkapocs észrevehető zsugorodásához vezethet, ami külsőleg is eltorzíthatja az arcot. Az állkapocshoz tapadva a fogászati implantátum megtámasztja az állkapcsot, és serkentheti az új szövetek növekedését. Ez kevésbé valószínűvé teheti a csontvesztést és a csontromlást, mint híd vagy fogsor esetén.

hirdetes

#5. A fog implantátumokra könnyű vigyázni

Ellentétben a fogsorokkal, amelyeket minden nap alaposan meg kell tisztítani, és egy éjszakán át olyan oldatban kell tárolni, hogy nedvesek és baktériumoktól mentesek legyenek, a fogászati implantátumoknak nincs különleges gondozási követelménye. Csupán a szokásos szájhigiéniát kell gyakorolni. Mit takar ez? Napi kétszeri fogmosás az élelmiszerek, baktériumok és felületi foltok eltávolítására. Fogselyem használata naponta egyszer, hogy eltávolítsuk a beszorult ételeket és baktériumokat, valamint megelőzzük az ínybetegségeket. Fontos még a cukor és a szénhidrát csökkentése is a fogszuvasodás kockázatának csökkentése érdekében. Továbbá a rendszeres fogászati ellenőrzéseket sem szabad kihagyni! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

keresőoptimalizálás

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS meghatározása Keresőoptimalizálás definíciója   A... Tovább

GI-diéta

Dietetikusunkkal egyetértve mindig fontosnak tartottam a fogyás folyamatában a GI - szerepét.... Tovább

Tovább a lexikonra
betegség egészség