Ezért ne fogyassz sok feldolgozott élelmiszert! 7 érv, ami ellenük szól!

7 ok, amiért a feldolgozott élelmiszerek és italok a legrosszabb ellenségeid

SzSz
hirdetes

A mai modern világban a feldolgozott élelmiszerekhez és italokhoz nemcsak könnyen hozzáférhetünk, hanem kiemelt helyen szerepelnek az éttermekben kínálatában is. Azonban alaposan gondoljuk át mit és hol eszünk, mert sokkal többet árthatnak nekünk ezek az élelmiszerek, mint gondolnánk. Íme hét ok, amiért a feldolgozott élelmiszerek és italok a legrosszabb ellenségeink lesznek.

Feldolgozott élelmiszerek

1. Súlygyarapodás és elhízás


A feldolgozott élelmiszerek és italok fogyasztásának nyilvánvaló veszélye a derékvonalra, valamint a hosszú távú egészségre gyakorolt hatása. A feldolgozott élelmiszerek tipikusan magas kalóriatartalmú és alacsony tápanyagtartalmú élelmiszerek, így azok túlzott mértékű fogyasztása súlygyarapodáshoz és akár elhízáshoz vezethet.

 

Emellett a feldolgozott élelmiszerek addiktív táplálkozásra vannak tervezve. Magas az egyszerű szénhidrátokban és a cukorban. Mindkettő olyan összetevő, amely a dopamin felszabadulását okozza az agyban. A dopamin az emberi test örömére vonatkozó vegyi anyag. Lényegében függővé válhatunk a feldolgozott élelmiszerek étkezésétől, ugyanúgy, mintha valaki alkohol- vagy drogfüggővé válna.

 

 

2. A cukorbetegség fokozott kockázata


A feldolgozott élelmiszerek és italok a cukorfelesleg egyik legnagyobb forrása a kukoricaszirup, a fruktóz, a szacharóz és számos más természetellenes összetevő formájában megtalálható. A legfőbb bűnös a cukros gyümölcslevek és az üdítőitalok.

hirdetes


Ezek a hozzáadott cukrok sok ok miatt rosszak az egészségre, de az egyik leginkább riasztó az, hogy a magas cukortartalmú termékek fogyasztása valóban inzulinrezisztenciát és megnövekedett trigliceridszintet eredményez. Ha nem kezelik és mérséklik, a feldolgozott élelmiszerekből és italokból származó többletcukor-fogyasztás végül cukorbetegséghez és rákhoz vezethet.

 

 

3. Vegyi anyagok fogyasztása


Amikor megvizsgáljuk a feldolgozott élelmiszerek csomagolásának hátoldalán található táplálkozási információkat, nagyon hosszú és nagyon természetellenes listát fogunk látni az összetevőkről. Ez azért van, mert a feldolgozott élelmiszerek számos tartósítószert és más mesterséges vegyszert tartalmaznak, gyakran a fogyaszthatóság élettartamának növelése érdekében.

 

A lényeg az, hogy ezeknek a mesterséges összetevőknek köszönhetően a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásakor kevésbé reális ételeket és több mesterséges anyagot fogyasztunk, amelyek természetellenesek és károsak az emberi test természetes folyamataira.

 

 

4. Lerombolják a bőrt


A feldolgozott élelmiszerek és italok nem tartalmaznak vitaminokat, antioxidánsokat és tápanyagokat, amelyek a testet táplálják. E tápanyagok nélkül nemcsak a belső folyamatok nem fognak megfelelően működni, hanem az a külső megjelenésünkre is hatással lesz. A szükséges vitaminok és egészséges ásványi anyagok nélkül a bőr szárazzá és mitesszeressé válhat. A feldolgozott élelmiszerekben lévő felesleges cukor gyulladásos pattanásokhoz és egyéb bőrproblémákhoz vezethet. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Új trend hódít külföldön: jönnek a nyújtóstúdiók

2019-05-22

Új trend hódít külföldön: jönnek a nyújtóstúdiók

Egy jól felszerelt edzőteremben sok mindent megtalál az ember: kondigépek, súlyok, vagy éppen fitneszeszközök tömkelege várja a mozgás és a testépítés szerelmeseit, amik közül sokat egyszerűen túl drága lenne otthonra beszerezni.

A tudomány szerint a növények egészségesebbé és boldogabbá tesznek bennünket

2019-05-21

A tudomány szerint a növények egészségesebbé és boldogabbá tesznek bennünket

A legtöbben gyilkosok vagyunk. Na persze ezt nem a szót hétköznapi értelmében kell venni, de sokan biztosan számos növény haláláért felelnek – többért, mint amennyire vissza tudnának emlékezni.

Emésztőszervi betegségek lelki háttere

2019-05-20

Emésztőszervi betegségek lelki háttere

Állandó sietség, rohanás, nincs időd ebédelni, csak bekapni pár falatot, és már szaladsz is tovább. Gyakran még az étel alapos megrágása is elmarad, a nagyobb falatokkal viszont nehezebben birkózik meg a gyomor.

Rhabdomyolysis a vázizomzat szétesése!

2019-05-20

Rhabdomyolysis a vázizomzat szétesése!

A rhabdomyolysis a vázizomzat károsodásával, szétesésével, pusztulásával járó megbetegedés, amely az izomzat myoglobin proteinjének a vizeletbe történő kiválasztódásával jár.

Egészséges e a túlzásba vitt fehérje?!

2019-05-20

Egészséges e a túlzásba vitt fehérje?!

A magas fehérjetartalmú étrendnek lehetnek mellékhatásai. A fehérje nélkülözhetetlen a szervezet számára, mivel olyan aminosavakból áll, melyek a testszövetek építő kövei, beleértve az izmokat, az ereket, a hajat, a bőrt és a körmöket is.

Kókuszvirág cukor a legjobb választás

2019-05-16

Kókuszvirág cukor a legjobb választás

A kókuszvirág cukor évezredek óta használt közkedvelt édesítőszer a déli- és délkelet-ázsiai régióban, ahol igen bőséges a kínálat kókuszpálmából. A kókuszból készült termékek legnagyobb előállítói és forgalmazói a Fülöp-Szigetek és Indonézia. A hazai alternatív édesítőszerek piacán körülbelül 5 éve jelent meg a kókuszvirág cukor.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
138 756
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 057 845
Közösség

Szótár

High protein diéta

Fehérjékben gazdag összetételű diéta. Tovább

Flabélos

OTO FLABéLOS (FL-3000) (Gyártói információ)   Professzionális TTV (teljes test... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.8