notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egészséges táplálkozás a karantén idején a WHO ajánlása alapján- így étkezz egészségesen a karanténban

hirdetes

Egészséges táplálkozás a karantén idején a WHO ajánlása alapján

VN
Egészséges táplálkozás a karanténban

Egészséges táplálkozás a karanténban: Vedd igénybe a házhoz szállítási lehetőségeket

Amennyiben otthonod környékén van lehetőség hozzávalók és/vagy készételek házhoz rendelésére, próbáld ki ezeket is. Érdemes ennek rendszeresen utánanézni, mert sok étterem és hasonló vendéglátói egység csak most kezd el ilyen szolgáltatásokat kínálni. Vannak, ahol érintésmentesen zajlik a kézbesítés, tehát nem kell hozzá megközelíteni a futárt.

Ez különösen hasznos lehet, főleg ha elismert cégtől rendel az ember, ahol odafigyelnek az élelmiszerek, a munkakörnyezet, és az alkalmazottak biztosítására is.

Egészséges táplálkozás a karanténban: Ügyelj az adagok méretére

Az adagok méretét nem mindig olyan egyszerű kimérni, főleg ha magának főz az ember. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a hosszadalmas otthon töltött idő (pláne egyedül) a gyakran vezethet túlevéshez. Érdemes tehát odafigyelni az adagok méretére. Ha úgy érzed, hogy túl sokat eszel, akkor használj például kisebb tányérokat. Nézz továbbá utána, hogy a korodhoz mérten mi számít egészséges ételmennyiségnek.

hirdetes

Egészséges táplálkozás a karanténban: Bánj óvatosan az élelmiszerekkel

Fontos, hogy biztonságosan kezeld élelmiszereidet, hiszen csak így biztosíthatod saját és családod egészségét is. Az ételek elkészítése során fontos, hogy betartsd az általános élelmiszerhigiéniai előírásokat, elkerülve ezzel a szennyeződéseket, illetve az élelmiszerekkel terjedő fertőzéseket. Ezek az előírások a következők:

hirdetes
•    Mindig tartsd tisztán kezeidet, konyhádat és konyhaeszközeidet
•    Mindig külön kezeld egymástól a nyers és a már megfőzött, sütött élelmiszereket, különös tekintettel a nyers húsokra és a friss terményekre
•    Alaposan süsd, főzd, pirítsd meg élelmiszereidet
•    Az élelmiszereket mindig tartsd biztonságos hőmérsékleten, tehát vagy 5°C alatt, vagy 60°C felett
•    Csak tiszta vizet használj a főzéshez
 

További tippekért lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Kalcium

Az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben fellelhető ásványi anyag. A csontjaink... Tovább

Mezei zsurló

Latin neve: Equisetum arvense   Eredete, élőhelye   A mezei zsurló egész... Tovább

Tovább a lexikonra
diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás éhezés élelmiszer életmód elhízás étrend kalóriabevitel táplálkozás túlsúly