notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az egészséges életmód alapjai

hirdetes

Az egészséges életmód alapjai

Sz.F.
Az egészséges életmód alapjai

Legyen részletes terved

A részletes alatt részleteset kell érteni, amennyire csak lehetséges. Nem könnyű beleszokni egy új rutinba, különösen, ha az étkezésről vagy a mozgásról van szó, ezért tégy magadnak egy szívességet és készíts egy könnyedén értelmezhető tervet, ahol mindig tiszta, hogy mi is pontosan a következő lépés. Lehetőleg olyasmiről van itt szó, ami napi lebontású instrukciókkal lát el. Minél félreérthetőbbek az utasítások, annál valószínűbb, hogy feladod az egészet. Tehát vagy állíts össze egy könnyedén követhető programot, vagy keress egy olyat, amiről úgy érzed, hogy be tudnád tartani.

hirdetes

Csináld 30 napon keresztül

Habár ez mindenkinél változó, nagyjából ennyi időbe telik, hogy az ember kialakítson egy új szokást. Ha valamit képes vagy 30 napon keresztül csinálni, akkor nagy valószínűséggel egyre jobb és jobb döntéseket hozol majd a későbbiekben anélkül, hogy túl sokat kellene gondolkodnod rajtuk. Ne úgy állj hozzá, hogy egy hónapig ezt kell csinálnod, hanem koncentrálj mindig az adott napra. Persze egy naptáron jelölheted a sikeres napok számát és egy naplót is vezethetsz a haladásodról.

hirdetes

Vezess naplót

Fontos, hogy mindent feljegyezz arról, amit csinálsz és amit eszel, hogy felelősségre vonhasd magad a későbbiekben mindenért, amit megtettél (vagy nem tettél meg) céljaid érdekében. Jegyezz fel mindent a legkisebb dolgoktól kezdve (például hogy egy nap hányszor lépcsőztél liftezés helyett) és hogy hány extra felülést csináltál a kedvenc sorozatod (vagy legalább a reklámblokk) közben. Ezek a kicsinek tűnő dolgok hosszú távon komoly haladást jelentenek majd.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Bioszauna

  A klasszikus szauna keringési rendszert kímélő fajtája, ahol a hőmérséklet 40-60... Tovább

Energia egyensúly

Az engergia egyensúly az energia felvételből és az energia leadásából áll. Az... Tovább

Tovább a lexikonra