notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az egészséges életmód alapjai

hirdetes

Az egészséges életmód alapjai

Sz.F.
Az egészséges életmód alapjai

Vásárolj tudatosan

Bizonyára nem újdonság számodra, hogy az étkezés ugyan olyan fontos a fittség elérésében, mint a testmozgás. A legtöbben hajlamosak azt hinni, hogy egy-egy edzés után megérdemelnek egy kis jutalmat a kemény munkájukért. Sajnos azonban a többség bőven túlbecsüli azt a munkát, amit a testén végzett, és az „apró” jutalommal lényegében teljesen semlegesítik azt. Ettől tehát igyekezz teljes mértékben visszatartani magad.

Ha szeretnéd elkerülni a hirtelen felindulásból elkövetett (általában helytelen) étkezési döntéseket, akkor mindig tudd előre, hogy melyik étkezés során mit fogsz majd fogyasztani. Ezen kívül vásárold meg időben az összes hozzávalót is és te magad készítsd el azt, amit megeszel majd. Ez a megoldás nem csak olcsóbb, de sokkal egészségesebb is, mint a rendelt opciók (ráadásul ha belejössz, akkor egész gyorsan el is készülsz majd vele).

hirdetes

Ne rohanj

Minél lassabban lépkedsz végig a fittség irányába vezető utadon, annál messzebbre jutsz majd el. A gyors eredmények persze csábítóak, de minden rövidebb útnak megvannak a maga buktatói, amik általában nem érik meg az árat, amit fizetned kell értük. Minél gyorsabban változik a tested (akár súlyleadásról, akár izmosodásról van szó), annál nagyobb sokkot jelent ez számára.

Habár rövidtávon valóban látványos eredményekre tehetsz szert így, idővel a tested visszatér majd abba a régi kerékvágásba. amit eddig is jól ismert, ahhoz a régi súlyhoz, amit kényelmes számára – mindez pedig abban a pillanatban történik majd, amint felhagysz intenzív, megterhelő rutinoddal. A fitnesznek sosincs igazán vége. Nincs olyan, hogy „kész vagyok”. A fitneszt életed részévé kell tenned, akárcsak a fürdést és egyéb hétköznapi feladatokat. Éppen ezért sokkal ésszerűbb lassan hozzáállni, mert a test számára ez a legkényelmesebb tempó az átalakuláshoz, és mert te is könnyebben tudod majd hosszú távon fenntartani mindezt.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Glikémiás index (GI)

A glikémiás index (GI) egy olyan mutatószám, melynek segítségével az élelmiszereket 1-100-ig... Tovább

Alma típusú elhízás

A hasi elhízást nevezik alma típusú vagy férfias elhízásnak. Az ilyen típusú elhízás... Tovább

Tovább a lexikonra