notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mindennapi ételünk: az édesburgonya

hirdetes

Mindennapi ételünk: az édesburgonya

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó
3 recept édesburgonyával

Ebéd: ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES (4 adag)

Hozzávalók:

  • 1 kis édesburgonya
  • 4 csésze (946 ml) zöldség alaplé
  • 1 konzerv (177 ml) kókusztej
  • 1/4 csésze (68 g) fehér miso
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 evőkanál friss lime juice

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 230 ° C-ra. Szúrkáld meg a burgonyát többször egy villával vagy éles késsel. Süsd burgonyát egy  tepsiben 35–45 percig. Hagyd lehűlni, majd hámozd meg.

Helyezd az alaplevet  egy turmixgépbe. Add hozzá az édesburgonyát, kókusztejet, miso-t és a kurkumát. Keverd simára. Öntsd az egészet egy fazékba és forrald fel, végül keverj hozzá a lime juice-t. Tálaláskor kókusz pelyhet vagy chili olajat is adhatunk hozzá.

Tápérték (adagonként): Kalória: 38; Összes zsír: 3g; Telített zsír: 1 g; Egyszeresen telítetlen zsír: 1 g; Koleszterin: 0 mg; Nátrium: 83 mg; Szénhidrát: 3 g; Élelmi rost: 1 g; Cukor: 0 g; 1g fehérje

hirdetes

Vacsora:

ÉDESBURGONYA CURRY (4 adag)

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál friss gyömbér, hámozva és aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1/4 csésze (68 g) piros curry paszta
  • 2 evőkanál paradicsompaszta
  • 1 konzerv(411 g) hámozott paradicsom
  • 2 konzerv kókusztej
  •  ½ kilóédesburgonya, körülbelül 3 közepes édesburgonya, hámozva, ujjnyi darabokra vágva
  • 340 g kis vagy fiatal sárgarépa
  • hirdetes
  • 6 közepes méretű mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál friss lime juice
  •  só ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük az olajat egy nagy nehéz edényben közepes lángon. Adj hozzá gyömbért és fokhagymát, és pirítsd, gyakran keverve, amíg aranybarna nem lesz, kb. 5 percig; fűszerezd sóval. Adjuk hozzá a curry-t és a paradicsompasztát, és főzzük kb. 3 percig keverve, amíg elsötétül. Adjuk hozzá a paradicsomot, a kókusztejet és forraljuk össze, majd csökkentsük a hőt és pároljuk, alkalmanként keverve, amíg összeérnek az ízek, kb 20–25 percig.

Adjuk hozzá az édesburgonyát és sárgarépát, valamint annyi vizet, hogy ellepje. Fedjük le és főzzük addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Add hozzá a mogyoróhagymát, és főzd további 15–20 percig.

Tálaljuk rizzsel és tetején mogyoróhagymával, bazsalikommal, korianderrel és földimogyoróval.

Tápérték (adagonként): Kalória: 277; Összes zsír: 14 g; Telített zsír: 5 g; Egyszeresen telítetlen zsír: 1 g; Koleszterin: 0 mg; Nátrium: 421 mg; Szénhidrát: 36 g; Élelmi rost: 8 g; Cukor: 14 g; Fehérje: 5 g

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Diéta

  A diéta fogalma : A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az... Tovább

P-vitamin

Flavonoidok. Egyes vérzékenységgel járó, a skorbuthoz hasonló betegségek tiszta C-vitaminnal... Tovább

Tovább a lexikonra
egészséges táplálkozás élelmiszer recept