notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért fontos a halételek fogyasztása? - 7 isteni halétel, amire nem tudsz nemet mondani!

hirdetes

7 isteni finom halétel recept, amire nem tudsz nemet mondani!

Bartók Vivien
Ezért fontos a hal fogyasztása! Íme 7 isteni hal recept!

Az egészséges zöldséges halragu receptjének folytatása:

A halat csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, az olajba beletesszük az egész fokhagymagerezdeket, hogy jobb ízt kapjon. A spárgát és a répát karikára vágjuk, a citromot meghámozzuk, szeleteljük és a hal mellé tesszük.

Amikor már egy kissé megpirult, felöntjük fehérborral és addig pároljuk, ameddig az alkohol el nem párolog. Amikor az étel elkészül a hollandi mártással leöntve tálaljuk.


Egészséges paradicsomos halas tészta

Hozzávalók:

  • 2 szardínia konzerv
  • 2 darab nagy sűrített paradicsom konzerv
  • 25 dkg durumtészta
  • Ízesítés: ízlés szerint fűszerek, olívaolaj vagy margarin, pici teljes kiőrlésű liszt

Elkészítése:

A lisztet az olívaolajon elkeverjük, erre öntjük rá a paradicsomkonzerveket. Kevergetés mellett megfűszerezzük ízlés szerint (én sót, picike pirospaprikát, kis édesítőt, oregánót, petrezselymet, kurkumát teszek bele). Ha kissé átforrósodott, mehet bele a halkonzerv!

hirdetes

A tésztát közben kifőzzük, majd a szósszal együtt tálaljuk.


Egészséges tonhal recept aszaltszilvával

Hozzávalók:

  • 600 g tonhal (vagy busa)
  • 2 dl csontlé
  • 10 g főzőmargarin
  • 100 g aszalt szilva (megmosva, lecsepegtetve)
  • hirdetes
  • 120 g sovány tejföl
  • Citromlé
  • Bazsalikom
  • Kakukkfű

Elkészítése:

A felengedett, szeletekre vágott halat sózd be és egy citrom levével kend be. Egy óra állás után tegyél minden szeletre egy-két szem szilvát, göngyöld fel, és hústűvel tűzd meg. Tedd margarinnal kikent tűzálló tálba, de elkészítheted zsiradék nélkül, teflon tepsiben is. Ezesetben kevés olvasztott margarinnal kend meg a húsok tetejét. A tekercseket szórd meg a fűszerekkel, a maradék szilvát pedig halmozd mellé. A csontlevet keverd össze a tejföllel, citromhéjjal ízesítsd és locsold meg vele a halat.

A tálat fedd le alufóliával, és sütőben körülbelül 40 perc alatt, 180 fokon el is készül.

Gondoltam sokkal egyszerűbb, ha egy cikkben az összes kedvencem leírom, de akkor még pár oldallal ki kellenne bővítenem az amúgy is hosszú cikket. Remélem találsz benne hasznos információkat és szuper recepteket, amiért már megérte megosztanom Veled!

Szuper vagy, ha ezt mind el is olvasod, biztos vagyok benne, hogy hasznodra válik a későbbiekben a zsírok és a koleszterin ismerete, illetve a receptek közül is inspirálódtál kicsit.

Ha jobban megnézed, akkor rájössz, hogy nem is olyan rossz dolog az egészséges életmód, valamint nem is olyan drága, mint gondoltad!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
2 151
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
711 363

Szótár

Csalán

Latin neve: Urtica dioica   Eredete, élőhelye   Európában őshonos,... Tovább

marketing

 A marketing szó meghatározása   Olyan vállalati tevékenység, amely a... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód étrend fogyás fogyókúra kalóriabevitel recept táplálkozás vitamin