notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Te is formás combokat szeretnél? Itt van 5 hatásos gyakorlat a tónusos izomzatért!

hirdetes

5 lábgyakorlat, a tónusos combokért

SzSz
Combfeszítő gyakorlatok

3. Kitörés


Egyenes állásból az egyik lábaddal lépj előre úgy, hogy mindkét térded behajlítsd. Az elől lévő saroknak közvetlenül a térded alatt helyezkedjen el, és mindkét térdednek 90 fokos szögbe kell behajlítva lennie. Ebből a pozícióból a lábizmaid segítségével vissza kell térned a kiinduló pozícióba. Ezt a gyakorlatot ezután végezheted váltott lábbal, illetve súlyzóval kiegészítve egyaránt. Ha térdproblémáid vannak óvatosan és kisebb kilépésekkel végezd el a kitöréseket. A legjobb, ha úgy végzed el a gyakorlatot, hogy megcsinálsz belőle 30 ismétlést, majd ezután cserélsz lábat. Ezt 4 körben lábanként 15-15 ismétléssel érdemes elkezdened. 

hirdetes

4. Deadlift - felhúzás


Egy kicsit állj nagyobb szélességű terpeszben, mint vállszélesség. Vegyél két súlyzót a kezedbe és tartsd őket mindkét kezeddel a tested előtt. Ezután egyenes háttal hajlítsd be a térdeid úgy, hogy végig egyenes marad a hátad a fejeddel pedig előrefelé nézel. A térdhajlítás közben arra is figyelj, hogy a súlyzókat úgy engedd le, és úgy húzd fel, hogy a karjaid ne hajlítsd be. A gyakorlatból felegyenesedve a csípődet kissé told előre, összeszorítva a fenék izmaival együttesen. Végezz ebből is 4 körben 15-15 ismétlést. 

5. Fellépés 

hirdetes


Lépj fel egy emelt platformra, akár egy fadobozra vagy a lépcsőház első lépcsőjére az egyik lábaddal. A fellépésnél figyelj oda, hogy a súlypontodat a sarokra és nem a lábujjaidra helyezed. Ebből a pozícióból lépj vissza a kiinduló helyzetbe, majd folytasd a gyakorlatot a másik lábaddal és folyamatosan váltogasd őket. A lépcsőfokokat minél gyorsabban váltogasd lábaiddal, így nem csak remekül formálhatod comjaidat, de pulzusszámod is megnövekszik, amely által a zsírégetés fokozódik. Ez a gyakorlatot érdemes 4 körben 1 perces ismétlésekkel elvégezni. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
5 267
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
714 479

Szótár

B-sejtek

A B-sejtek a nyirokrendszerünkben található limfociták egyik típusa. Főszerepet játszik a... Tovább

ORAC

  Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/... Tovább

Tovább a lexikonra