notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért fontos a nyújtás: 10 egészségügyi előnye a mindennapi nyújtásnak

10 előnye a minden napi nyújtásnak

SzSz
hirdetes

Tudtad, hogy a mindennapi nyújtás számos előnnyel járhat? Iktasd be mindennapi rutinod közé, mert érdemes. Nem igényel sok időt, mégis szuper eredményeket érhetünk el vele. Mutatjuk máris előnyeit a mindennapi nyújtásnak. 

Nyújtás

1. Támogatja a helyes testtartást


A mindennapi életben nem igazán figyelünk a helyes testtartásra. Pedig a helyes testtartással számos egészségügyi problémát elkerülhetünk. A nyújtás ebben segítségünkre lehet. Ha mindennap nyújtunk lehetőségünk lesz a testtartásunk „rögzítésére”. A nyújtás az izmokat és a különböző testrészeket célozza meg, amely során a rosszul berögződött izmok lazábbak lesznek. A mellkas, a váll és az alsó hát alatti izmok nyújtása nagyban hozzájárul például a helyes ülés kialakításához. Így a gerinc jobban igazodik az izmokhoz, és enyhíthetjük a hátfájást is, illetve a görnyedés miatt keletkezett fájdalmakat. 

 

 

2. Elősegíti a rugalmasságot


A nyújtás legnyilvánvalóbb előnye a mozgás és rugalmasság növelése. A rugalmasság javítása nem csak javítja a fizikai teljesítményt, hanem csökkenti a sérülés kockázatát. Ha jobb mozgási tartománya van, a szervezet kevesebb energiát fordít ugyanazon mozgás végrehajtására, és csökkentheti a sérülések lehetőségét a napi tevékenységek során vagy edzés közben.

hirdetes

 

 

3. Jobb energiaszint


A nyújtás nemcsak izomfeszültséget szabadít fel, de a nap folyamán éberebbek lehetünk. Amikor elfáradunk, az izmok begörcsölhetnek. A nyújtás segítségével izmaink lazábbak lesznek, és ezáltal nyugodtabbnak érezhetjük magunkat. 

hirdetes


A nyújtás során fontos odafigyelni a helyes légzésre is. Ilyenkor mélyebb lélegzetet kell venni, amely által a belélegzett oxigén segíthet ébren tartani szervezetünket. 
Amikor nyúlik, mélyebb lélegzetet veszel, és a belélegzett oxigén segíthet ébren tartani. A nyújtás során növekszik az oxigénben gazdag vér, amely bejut az agyba és más létfontosságú szervekbe, ami a nap folyamán több vitalitást biztosít.

 

 

4. Támogatja a megfelelő vérkeringést


Amikor nyújtunk az növeli a vérkeringést az izmokhoz. Ez nemcsak a helyreállítási időszak lerövidülését szolgálja, hanem javítja az általános egészséget is. A jobb vérkeringés elősegíti a szervek működését és a sejtek növekedését. A vérnyomás következetesebb lesz, sőt, a szív sem lesz terhelve.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A szem máshogy a lélek tükre

2019-07-17

A szem máshogy a lélek tükre

Bizonyos tekintetben mindig a túlélésért küzdünk. Ha megijedünk, szemünk tágra nyílik, míg undor hatására épp ellenkezőleg cselekszünk: összeszűkítjük a tekintetünket.

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

2019-07-11

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

A Campus Fesztivál az elmúlt években már bebizonyította, hogy a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal, a zenei sokszínűség jellemzi, ezzel idén is bekerült a minősített európai fesztiválok közé.

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

2019-07-09

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

Minden családnak megvan a maga habitusa. Ha meteorológiai terminusokban gondolkodunk, lehet egy család klímája hűvösebb, távolságtartóbb, de fülledt trópusias is, ahol nehéz levegőt kapni. Vajon mi határozza meg a család lelkét, és milyenek azok a családok, amelyek támogatják az egyén fejlődését?

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

2019-07-08

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

Tara Westover nem kapott védőoltásokat, nem látta orvos, és iskolába járni is csak 17 évesen kezdett el – miközben a végítéletre készülő családja hevesen ellenezte azt.

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

2019-07-02

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

Egy kicsit eltérő téma a megszokottól, de mégis fontos, és kapcsolódik is az egészségünkhöz.

Önkorlátozó hiedelmeink

2019-07-02

Önkorlátozó hiedelmeink

Az önkorlátozó hiedelmeink bizony a SAJÁT GONDOLATAINK, mert azok vagyunk, amit hiszünk magunkról. A gondolataid határozzák meg az érzelmeidet, az érzelmeid pedig az eredményeidet.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
72 628
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 526 776
Közösség

Szótár

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

Dietetikus

A dietetikus élelmiszertudománnyal, táplálkozástudománnyal foglalkozó szakember. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 77

Átlagos értékelés: 4.8