notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Flexi bar az edzésben

hirdetes

Ismerd meg a vibrációs edzést

vitalzone.hu

A vibrációs tréning során a vibráció egy adott frekvencián átterjed a testre, ahol egyedi izomstimulációt indukál. A test mélyizomzatát, elsősorban a gerinctaró izmokat stimulálva a vibrációs tréning bizonyítottan hatásos az izomsérülések rehabilitációjában és megelőzésében, az izomerő fokozásában, az izületi mozgékonyság fenntartásában és a zsírégetésben.

A vibrációs edzés

A vibráció olyan izomösszehúzódásokat stimulál, amely az egész testet egységes egészként dolgoztatja, eltérően az egyéb edzésmódszerektől, amelyek általában csak a test bizonyos izomcsoportjaira fejtik ki hatásukat. Ez a típusú holisztikus edzésmódszer forradalom a fitnessben és a jövőben megváltoztathatja jelenlegi edzésmódszereinket. 


  A vibrációs tréning hatásai:

  A harántcsíkolt - és simaizmok aktiválása
  A sérült területekről a méreganyagok eltávolítása és a véráramlás sebességének növelése
  A gyenge izmok automatikus kiegyenlítése
  Az izomrostok 100%-os stimulációja


Napjainkban a vibrációs tréningben  kétféle eszközt alkalmaznak:

1. Kézi vibrációs eszközök: A flexi bar is ebbe a kategóriába tartozik. Az egyik legfontosabb előnye ezeknek az eszközöknek, hogy te vagy a vibráció forrása.  Ez azt jelenti, hogy te és a tested teljes összhangban kontrollálod az edzést, ha a tested elfárad, az eszköz automatikusan megáll, nem tudod újra rezgésbe hozni. A flexi bart úgy tervezték, hogy alacsony frekvencián rezegjen,így még a kevésbé edzett emberek is használhatják és élvezhetik a vibrációs tréning előnyeit.


2. Vibrációs gépek: Ezek az eszközök elektromos árammal működnek és először az orosz űrprogramokban alkalmazták őket, hogy az űrhajósok izomerejét és csontsűrűségét szinten tartsák a hosszú űrutazások során. A vibráció a testre a lábakon keresztül terjed át egy vibráló felületről, amelyre ráállsz. Ezek a gépek forradalmasították a vibrációs tréninget, de van néhány hátrányuk is: a gépeken elvégezhető gyakorlatok és a stimulált testrészek száma korlátozott. 

hirdetes


 
Ha erősítő edzésre, állóképesség fejlesztésre vagy rehabilitációs célokra használod, a flexi bar a hatékonyságban  verhetetlen.
Mindenki, az élsportolók és a hobbiszerűen sportoló idősebb generációk is használhatják és elérhetik a vibrációs tréninggel a kívánt eredményt. Ha sportsérülésed van, ha versenyszerűen edzel vagy csak a fittségedet szeretnéd javítani, a flexi bart neked találták ki. A flexi bart használva élvezheted a vibrációs tréning előnyeit:a mélyen fekvő gerinctartó izmokat megdolgoztatva fantasztikus eredményeket érhetsz el! GYORSAN !!! 


 
A vibrációs tréning a testre jelentős fiziológiai hatást gyakorol: a vibrációs tréning minden egyes izomösszehúzódásnál az izomrostok 100%-át stimulálja ellentétben a hagyományos edzésmódszerekkel, amelyek az izomrostok 40-60%át aktiválják. A 100%-os izomroststimuláció a majdnem folyamatos koncentrikus és excentrikus fázisoknak köszönhető. Mivel az izmok ilyen magas frekvencián húzódnak össze a stimuláció gyorsabb és hatékonyabb. Az izmok vérellátása javul, ami elősegíti az edzések utáni regenerációt és a sérülésekből való felépülést, fokozza az izomsejtekben a tápanyagok raktározását és a méreganyagok eltávolítását. A vibrációs edzés felére csökkenti az edzésidőt, soha nem leszel rákényszerítve, hogy lerövidítsd az edzést mert nem lesz rá szükség !

hirdetes

Hogyan működik a flexi bar?


A flexi bar az egész testet egységes egészként dolgoztatja. Ha rezgésbe hozod a flexi bart a rezgés átterjed a testre, amely megnyújtja, elmozdítja az izmokat természetes középpontjukból. Ez a megnyúlt helyzet az idegrendszeren keresztül automatikus üzenetet küld az agynak: az izmok megnyúltak. Az agy válaszol a megnyúlt izmoknak: húzódjanak össze, rövidüljenek meg, hogy vissszatérjenek középpontjukba, természetes egyensúlyi állapotukba. Ez a fajta összehúzódás „megnyúlási reflex összehúzódásként” ismert, ezt az izomösszehúzódást testileg nem tudjuk kontrollálni vagy kivitelezni.  


Kiknek nem ajánljuk? 

akut sérülések esetén
műtétek után
terhesség harmadik trimeszterében
szív-és érrendszeri problémák esetén 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

F-vitamin

F-vitamin   Az esszenciális zsírsavakat régen a vitaminok közé sorolták. Az emberi... Tovább

Hormon

  A hormonok különböző mirigyek által termelt anyagok, melyek pontosan meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok edzőterem