notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Melyik a számodra megfelelő étrend? Segítünk megtalálni!

hirdetes

Hogyan találhatod meg a tökéletes étrendet?

SzSz
Tökéletes étrend

Diéták, Amelyek Nem Működnek


Bár nagyszerű eredményeket láthat a diétafázis kezdetén, minden olyan étkezési terv, amely túlságosan korlátozza a kalóriákat, vagy kiküszöböli a teljes makrotápanyagokat és egyes élelmiszercsoportokat, megakadályozhatja és végül szabotálhatja a hosszú távú eredményeket.  

Ugyanez igaz azokra az étrendekre is, amelyek nem teszik lehetővé, hogy különféle ételeket fogyasszunk, így nincs minden vágy kielégítve, amellyel kiéheztethetjük szervezetünket.

Diéták, Amelyek Működnek


Bármilyen étrend, amely hosszú távon is tartható, megfelelő lesz számunkra, hiszen, ha látjuk az eredményeket, akkor az eredmények érdekében összepontosítani tudunk. A megfelelő kalória és tápanyagbevitel megkönnyíti az étrend betartását, így, ha jelenlegi étrended nem nyújtja mind ezt, akkor újat kell találnod.  

Általánosságban elmondható, hogy kevésbé összpontosítunk azokra az étrendekre, amelyek valamilyen táplálkozási trendként jelennek meg. Csak azért, mert mindenki, akivel mondjuk együtt dolgozunk egy fajta étrendet követ és nekik bevált, számunkra még nem biztos, hogy megfelelő lesz. Egyél olyan ételeket, amiket szeretsz, energiát adnak, és ne sanyargasd magad. A megfelelő étrend megtalálása során biztosan belebotlasz majd olyanokba, amelyek nem jók számodra. Valahol az aranyközéputat kell megtalálni. 

hirdetes

Van-e "Tökéletes" Étrend?


Mindannyiunknak különböző erősségei, gyengeségei, céljai és genetikája van, így nincs egy mindenki számára megfelelő étrend-megoldás. Számodra a megfelelő étrend az, ami fenntartható, és elérheted vele a célodat. A testedzés, az egészségtelen ételek kiszorítása, kisebb változtatások meghozatala, és a következetesség: Ez a kulcsa a sikeres étrendnek. 

hirdetes

Mielőtt megváltoztatnád étrended mindenképp válaszolj ezekre a kérdésekre: 

  • A diéta célja konkrét és mérhető?
  • A diéta lehetővé teszi, hogy olyan ételeket is egyél, amiket szeretsz?
  • A diéta energiát ad, és jól érzed magad tőle?
  • Ez egy olyan étrend, amit a következő években is fenntarthatsz? 
  • Be tudnád tartani ezt a diétát utazás közben, közösségben és a hétköznapokban?
  • Látsz eredményeket?
  • Megünnepeled-e a tested kis változásait?

Ha ezekre a kérdésekre a "nem" -el válaszoltál, valószínűleg ideje, hogy újra megvizsgáld céljaid. Összpontosíts kisebb mérföldkövekre vagy változtasd meg gondolkodásmódodat. Fordíts több figyelmet az általad kedvelt élelmiszerekre, amelyeket mértékkel fogyassz. Tervezd meg pontosan milyen eredményeket szeretnél elérni, így garantált lesz a siker. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Réz

A réz rengeteg élettani folyamatban főszerepet játszik, ugyanis részt vesz a szervezetünkre... Tovább

Tavaszi kankalin

Latin neve: Primula officinalis   Eredete, élőhelye   Legfőbbképp Magyarországon... Tovább

Tovább a lexikonra