notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért fogyasztd a tápiókát: 11 egészségügyi előnye

hirdetes

A tápióka 10 egészségügyi előnye

SzSz
Tápióka

6. A kalcium forrása


Több kalcium van a szervezetben, mint bármely más ásványban. A kalcium fontos az erős csontok és fogak számára. 

Emellett pedig:

  • segíti az erek és az izmok összehúzódását és tágulását
  • segít az idegeknek üzeneteket küldeni
  • segít a vérrögképződésben

Minden nap kalciumot veszítünk a bőrön, izzadságon, vizeleten és székleten keresztül. A test azonban nem képes a kalciumot pótolni. A megfelelő mennyiségű kalciumot az általunk fogyasztott élelmiszereken át kell bevinni. Egy csésze száraz tápióka gyöngy 30 mg kalciumot tartalmaz, ami a napi ajánlott érték 3% -át teszi ki. Ez szintén nem túl sok, azonban a napi bevitelhez lényeges hozzájárulhat. 

7. Alacsony nátriumban


A legtöbb ember túl sok nátriumot fogyaszt naponta. Különösen azért, mert a nátrium rejtve van a feldolgozott snackekben, levesekben és fűszerekben. A magas nátriumtartalmú étrend magas vérnyomással, szívbetegségekkel és a stroke kialakulásával kapcsolatos. A tápióka nagyon kis mennyiségű nátriumot tartalmaz: egy csészében csupán 2 mg található. 

hirdetes

8. A mangán forrása


Egy csésze száraz tápióka gyöngy 8 mg mangánt tartalmaznak, amelyre a testednek szüksége van minden nap. A mangán alapvető fontosságú ásványi anyag, amely segít a szervezetben a szénhidrátok, a koleszterin és az aminosavak metabolizálásában. Emellett támogatja a csont- és kötőszöveti fejlődést is.

9. A vas forrása


A tápióka jó vasforrás. Egy csésze száraz tápióka gyöngy a napi ajánlott érték 13% -át teszi ki. A vas a hemoglobinban található, ami egy olyan fehérje, amely oxigént hordoz a test minden részére. Ha a szervezet nem kap elegendő mennyiségű vasat, előfordulhat vashiányos vérszegénység. Ez az állapot súlyos mellékhatásokat okozhat, mint például légszomj, fáradtság és mellkasi fájdalom.

hirdetes

10. Segít telítettség érzést okozni


A tápióka szénhidrátjai és rostjai segítenek csökkenteni az éhség érzését. Míg a tápiókát nem lehet súlycsökkentő ételnek nevezni, hosszabb ideig érezheted magad eltelítve fogyasztása után, így mégis alkalmazható a diétában is, hiszen így elkerülhetjük a túlevést. 

A tápióka bár nem a legalacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkezik, számos egészségügyi előnye miatt érdemes beépítenünk étrendünkbe. Segít a fontos tápanyagok pótlásában és emellett ételallergiások is fogyaszthatják. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

K-vitamin

K-vitamin   A természetben két változata fordul elő: fillokinon (K1), amit a zöld... Tovább

Low carb diéta

Alacsony szénhidrát-bevitelen alapuló diéta. Tovább

Tovább a lexikonra