notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Együnk-e a reggeli edzés előtt vagy ne? Egy kutatás segít a döntésben!

hirdetes

Reggeli edzés: Együnk vagy ne együnk előtte?

SzSz

Egy kutatás segítségével kimutatták, hogy az éhgyomorra történő edzés a legjobb módja a zsír elvesztésére. Bár eddig is voltak feltételezések, a kutatók most több szempontból is megvizsgálták a résztvevőket a kísérlet során. Miért ez lett a leghatékonyabb módja a fogyásnak? Mutatjuk! 

Reggeli edzés

Eddig több ellentétes feltételezés volt azzal kapcsolatban, hogy reggelizzünk-e edzés előtt vagy ne. Egy új kutatás során megállapították, hogy azok, akik éhgyomorra történő edzést végeztek el, azoknál 8 százalékkal nagyobb volt a zsírégetés szintje. Habár ezt már eddig is tudták a szakemberek, mások mégis azt állították, hogy jobb, ha edzés előtt megfelelő mennyiségű szénhidrátot viszünk be, ezzel is növelve az edzés hatékonyságát. 


De a Scrantoni Egyetem legújabb kutatása megerősíti, hogy az éhgyomorra folytatott edzés a legjobb módja a súlyvesztésre. Azonban nem a korábban gondolt okok miatt.
A tudósok megpróbálták felfedezni, hogy a reggeli edzés időzítése befolyásolhatja az étvágyat a nap hátralevő részében. Két csoportot különböző időpontokban pontosan ugyanazzal a reggelivel tápláltak, a kísérlet során. 

hirdetes


Azok az alanyok, akik az első étkezésüket edzés után fogyasztották el, nem azelőtt, sokkal több kalóriát égettek el. Ezáltal az éhgyomorra edzőknél a szervezetük a testükön lévő zsírrétegből szerzett energiát, így növekedett a zsírégetés hatékonysága. Az éhgyomorral történő edzés esetén azonban ne súlyzós edzést folytassunk, hiszen ez sokkal nagyobb erőkifejtést igényel, ami miatt könnyen leeshet a vérnyomásunk. A fél-1 óra kardiós edzés azonban nagyon hatékony lehet a fogyás szempontjából. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Mozgáskoordináció

  Azon képesség, amely a mozgások végrehajtásának célszerű szabályozását segíti... Tovább

Zsírszövet

A kötőszövetek egyik fajtája, ami rostos elemeekbe ágyazott zsírsejtekből áll, lebenyekre... Tovább

Tovább a lexikonra