notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rántotthús diétásan: ettől a titkos összetevőtől lesz tökéletes a sütőben sült rántotthús

hirdetes

Rántotthús diétásan: ettől a titkos összetevőtől lesz tökéletes a sütőben sült rántotthús

VN

Az igazi magyar ember gulyások, húsleves pörköltön, szalonnán, zsíroskenyéren, na meg rántott húson él! Valljuk be azért nem ezek a legegészségesebb, legdiétásabb ételek a világon, de nem kell aggódni. Kedvenceinkről nem kell lemondani, csak egy kicsit átalakítani, mutatjuk is az egészségesebb, sütőben sült rántotthús elkészítésének módját, trükkjeit.   

Sütőben sült rántotthús elkészítése

Miért sütném sütőben a rántotthúst?

Igen, tudjuk, a rántott húst bő olajban szoktuk sütni, úgy sütötték anyáink, nagymamáink, az ő felmenőik is, de bízz bennünk, sütőben sülve is nagyon jó lesz, sőt egészségesebb, és még csak olaj szag sem fog állni az egész konyhában. És különben is, nyáron miért állnál a forró olaj mellett, és tűrni, ahogyan fröcsköl, majd takarítani zsíroldóval? Ha sütőben sütöd a rántotthúst, ugyanolyan finom lesz omlós, de mégsem tocsog az olajban, így azok is ehetik, akik odafigyelnek arra, hogy egészségesen táplálkozzanak. Azonban kell egy titkos hozzávaló a tökéletes eredményhez!

Így lesz mennyei a sütőben sütött rántotthús

Ha próbálkoztál már a sütőben sütött rántott hússal, de valamiért nem sikerült, akkor vesd be a most leírt praktikát, és biztosan sikered lesz. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a titok csupán egy kis majonéz. Bizony, jól olvasod, a sütőben sütött rántotthús titka, az, hogy a hússzeleteket panírozásnál tojással elkevert majonézbe fogatjuk, és csak ezután kerül rájuk a zsemlemorzsa. A majonéz ad az egésznek egy álmosságot, egy plusz nedvességet, így nem szárad ki sütés közben, akkor sem, ha nem bő zsiradékban sütjük, ráadásul így még a zsemlemorzsa is jobban rátapad. 

hirdetes

Hogyan készítsd el a sütőben sült rántott húst?

A recepttúra nem sokban tér el a hagyományos rántotthúsétól, azt leszámítva, hogy kell hozzá egy kis majonéz, és a panírozás végezetében nem a fröcsögő olajba kell dobni, hanem tepsire rakva a sütőbe betolni. Mindent ugyanúgy kell csinálni, a klopfolástól kezdve, a panírozásig, de ne feledd: a felvert tojáshoz adj 2-3 evőkanál majonézt! Gyakori kérdés, hogy kell-e olaj a sütőben sütéshez? Sokak szerint nem kell a sütőben sütéshez olaj, pedig kell, mondjuk sokkal kevesebb, mint a hagyományos sütéshez! A legjobb, ha olajspray segítségével fújsz párat a húsra, ennek hiányában nagyon finoman meglocsolod. A legjobb sütőrácson sütni, 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 35-45 percig, ez függ a sütő teljesítményétől, ezért legyél mindig résen. 

hirdetes

Félidőnél forgasd meg! Tálald a hagyományos módon és fogyasszátok egészséggel. Ha nem mondod el, még az is lehet, hogy senki sem fog rájönni, hogy nem a hagyományos úton készült!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Gőzfürdő

  A gőzfürdők története az ókori görögökig és rómaiakig vezethető vissza.... Tovább

Bemelegítés

  Minden súlyzós edzés előtt szükséges, módja kardió gépen végzett 5-10 perc laza... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás kalóriabevitel recept táplálkozás