notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szuper karácsonyi recept, pisztáciás-áfonyás sütemény

Receptek

Karácsonyi receptek


Pisztáciás-áfonyás sütemény

Pisztáciás-áfonyás sütemény

Hozzávalók:

 

2 csésze teljes kiőrlésű liszt
½ csésze mandulaliszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
¼ tk só
2 nagy tojás
¼ csésze olíva olaj
4 kanál méz
2 tk narancshéj
½ csésze durvára aprított aszalt sárgabarack
½ csésze durvára aprított aszalt áfonya
½ csésze durvára aprított aszalt pisztácia

 

Tehetsz bele még több aszalt gyümölcsöt is vagy narancshéjat.

Elkészítés:

 

1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral
2. Egy nagy tálba keverd össze a liszteket, sütőport, fahéjat, sót.
3. Egy másik nagy tálba verj fel 1 egész tojást a másik tojássárgáját, olajat, mézet. Ha jól elkeverted, add hozzá a lisztes egyveleget.
4. Szórd bele a pisztáciát és az aszalt gyümölcsöket
5. Süsd 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
6. Vedd ki, várd meg míg nagyjából kihűl, majd vágd fel 3-5 cm-es szeletekre.
7. A szeleteket tedd vissza a tepsibe, majd 160 fokon süsd tovább még 10-15 percig, attól függően, mennyire akarod majd ropogósan enni.


címkék: étrend

Küldje el ismerősének!


Kapcsolódó cikkek
Még az édes is sós Válasszuk a csökkentett sótartalmú élelmiszereket!

Még az édes is sós Válasszuk a csökkentett sótartalmú élelmiszereket!

Budapest, 2019. június xx. – A sótlan ételeket ízetlennek tartjuk, sokunk kezében pedig már az első falat előtt ott a sószóró – derült ki a Kométa Mindennapok...

Guinoa mexikói módra

Guinoa mexikói módra

A quinoa – amellett, hogy nagyon jó ízű – rendkívül tápláló, számos betegség megelőzésében és gyógyításában vállal szerepet. Gluténmentes, könnyen...

Mindig az út ami boldoggá tesz, nem a végcél!

Mindig az út ami boldoggá tesz, nem a végcél!

Tudom, ez elég közhelyes lehet, de tényleg így van. Legyen szó bármiről is az életben, amíg el nem éred a vágyott vágyad, az út maga a legizgalmasabb része, az egésznek.

Bélrendszeri problémák kiváltó okai: Stressz és helytelen táplálkozás!

Bélrendszeri problémák kiváltó okai: Stressz és helytelen táplálkozás!

Nagyon fontos oda figyelni a helyes étrendre! Nem győzöm hangsúlyozni a tudatos táplálkozást! Fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű zöld zöldség...

Hogyan nő az izomzatod?

Hogyan nő az izomzatod?

Minden embernek van egy vele született izomnövekedési kapacitása, nagyjából úgy, mint ahogyan minden embernek megvan a maga természet által adott magassága, alakja, csontszerkezete.

Mi van a kosaradban Piroska?

Mi van a kosaradban Piroska?

Szeretem megfigyelni az embereket, ki mit tesz a kosarába, a hozzá járó fizikumot, és kedélyállapotot is. Komolyan még mindig nem értem...

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

A legegészségesebb salátanövény a spenót!

A spenót vagy paraj (Spinacia oleracea) a disznóparéjfélék (Amaranthaceae) (korábban: libatopfélék) családjába tartozó, világszerte elterjedt kultúrnövény. Közép- és...

Diétás nyári desszertek

4 nyári desszert, ami nem fogja megölni a diétát

A nyári alak elérése nehéz volt, és nem szeretnéd elrontani ugye? Amúgy is könnyed édességre vágysz? A következő 4 desszert recept tökéletes választás lesz a nyári...

Énidő nem is tudod milyen fontos

Énidő nem is tudod milyen fontos

Fontos, hogy legyen mindenkinek önmagára szentelt minőségi ideje, amit például önfejlesztésre szán, vagy csak pihen, meditál.

Spárga: a zöldségek királya

Spárga: a zöldségek királya

Nálunk igazi szezonja nagyjából egy hónapon át tart, május első felétől június első feléig. A spárga enyhe vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, ennek köszönhetően...

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

Soványan kövéren! Zsigeri izmok elzsírosodása.

A belső szervek között lerakódó zsírt nevezzük zsigeri vagy más néven viszcerális zsírnak. Mivel a belső szervek közelében található ezért felszaporodása különösen...

A zeller jótékony hatása

A zeller jótékony hatása

A szárzellernek többféle neve is van, mint pl.: angol zeller, rúdzeller vagy halványító zeller. A szárzellernek nagyon zsengék és ropogósak a szárai.