notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pingpongmeccs a döntő a családi vitákban

hirdetes

Pingpongozzatok a családi viták megoldásáért!

SFV

Nem tudom, nálatok hogy van ez, de nálunk vannak olyan családi viták, amelyeket képtelenek vagyunk racionális érvekkel eldönteni. Ilyenkor alkalmazzuk azt a technikát, ami az állatok körében is olyannyira elterjedt: fizikailag mérjük össze az erőnket és a győztes nyeri a családi vitát is. Ilyenkor természetesen nem azt kell elképzelni, hogy ölre megyünk és próbáljuk jól elagyabugyálni egymást. Sokkal inkább vagy versenyt futunk, játszunk valami ügyességi játékot, vagy ha egyáltalán nincs energiánk, egyszerűen csak kő-papír-ollózunk. Mostani cikkemben az egyik kedvenc versenyszámomat hoztam el nektek, és elmesélem, mi minden szükségeltetik egy igazságos pingpongbajnoksághoz és hogyan is néz az ki?

Pingpongmeccs a családi vitákban a döntő

Játék télen-nyáron: pingpong felszerelés


Egy jó pingpong meccshez nem is kell más, mint egy pingpong asztal, két ütő, egy háló és labdák. Természetesen ezek között is többfélét tudtok vásárolni, például az ütőket tudjátok variálni kornak és a játékban való tapasztaltságnak megfelelően, illetve az asztalnál is választhattok kültéri vagy beltéri asztalt. Az ütőknél családon belül elsősorban azért fontos a többféle lehetőség, hogy a kicsik is egyenlő esélyekkel játszhassanak és átérhessék az ütő markolatát. Az asztalok tekintetében én minden esetben a beltéri pingpong asztalt ajánlanám, mert a felülete sokkal rugalmasabb, mint a kültérié, így sokkal jobb játékélményt biztosíthat. Ráadásul mivel kerekei vannak, tárolása sem bonyolult.


Játékszabályok


Egy pingpong játszma általánosságban 11 vagy 21 pontig tart a versenyszabályzatok szerint. A játék menete során szervacsere minden második vagy ötödik szerva után történik annak függvényében, hogy az új, vagy a régi versenyszabályzatot alkalmazzuk. Fontos, hogy a labda a fogadó számára folyamatosan látható legyen, tehát a szerváló fél köteles a labdát az asztal felől, az asztal mögött, nyitott tenyérrel indítani. Minden feldobott labda a játék részét képezi, tehát az el nem talált labda is pontveszteségnek számít. Pontveszteségnek számít továbbá a fogadó fél részéről, ha töccsöt követ el, azaz nem szabályosan üti vissza a labdát ellenfele számára, vagy ha a játékosok szabad kezükkel az asztalhoz érnek.

hirdetes

A hálót érintő szabályos adogatás, azaz a necc tetszőleges számban ismételhető. Játszható a játék továbbá páros játszmában is, ahol csak adogatásnál szükséges a fogadó térfelére ütni a labdát, az „idegen” szerva ugyanis vesztett pontot jelent. Ebben az esteben a játékosok felváltva adogatnak, a nyertes játszmához pedig kétpontos előny szükséges. A szabályzatban alapvetően szükséges pontszám elérése után a játékosok párosban felváltva adogatnak. Fontos, hogy a játékosok játszmánként térfelet cseréljenek. A nagy mérkőzés győztese az, aki három játszmát megnyer. A döntő játék során öt vagy 10 pont után a játékosok térfelet cserélnek.

hirdetes


Más meccs-alternatívák


Ha van egy pingpongasztalotok, labdáitok, meg ütőitek, akkor természetesen nem csak szabályos pingpong játékot játszhattok. Lehet versenyt csinálni a labda pattogtatásából is, de ha van néhány műanyagpoharatok, akkor akár bulijátékként sörpongot is játszhattok, amiben akár az alkoholt helyettesíthetitek is furcsábbnál furcsább smoothie-kkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

P-vitamin

Flavonoidok. Egyes vérzékenységgel járó, a skorbuthoz hasonló betegségek tiszta C-vitaminnal... Tovább

Lúgosító diéta

Tavaszra mintha a szervezetünk kicsit összezavarodna: puffad a hasunk, dagad a lábunk, az... Tovább

Tovább a lexikonra
edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód fitness lelki egészség megoldás mozgás sport stressz verseny